Op naar het nieuwe jaar

Tegen het altijd schotvaardige DVO was het begin aan beide kanten stroef. Na twee minuten kwamen we met 0-1 achter, maar we zetten door met veel schoten en uit een strafworp scoorde Hidde 1-1. Na tien minuten werd het 1-2; inmiddels was Kiko in het veld gekomen die mooie duels wist uit te vechten met de razendsnelle topschutter van DVO. Na 15 minuten kwam na een afstandsschot van Hidde de stand op 2-4. Sascha maakte het spannend op 3–4, maar mede door nogal wat onnodige (plaats) fouten aan onze kant gingen wij achter lopen. Een gemiste strafworp tegen (gelukkig), maar direct daarna een vrije bal tegen er in en 3-7 achter;  Jasper van afstand en Thomas deden nog wat terug, maar de nu wat rustiger en zuiverder schietende tegenstanders maakten de ruststand op 5-10.

De tweede helft was qua verloop van de stand bijna een kopie van de eerste. Positief was dat we minder fouten maakten, maar de schotzuiverheid bleef achter. Sascha maakte onze zesde, maar door een wat ongelukkige strafworp tegen en een benutte vrije bal liep de stand op naar 6-14. Romy kreeg een strafworp 7-14 en na een gemiste vrije bal scoorde Thomas de volgende op 8-16. De tegenstanders wisten een drietal vrije ballen te missen, maar hun schotpercentage op afstand  ging omhoog jammer genoeg. Het was Britt die in het veld kwam en met twee doelpunten onze eer verder hoog hield samen met Sascha en Thomas, zodat we op 12 doelpunten kwamen tegen de 24 van DVO. Opvallend was nog dat we drie (jammer genoeg mooie) doorloopballen tegen kregen in de tweede helft.

We schoten een redelijk aantal, maar de schotzuiverheid was te laag. Toen de tegenstanders aanvallend rustiger gingen opbouwen en consequent aanvallen bleven wij achter ondanks goede inzet. Aan onze kant kunnen we op sommige punten zelf nog wel actiever verdedigen. Dit soort wedstrijden levert goede voorbeelden op voor het nieuwe jaar. Eerst met zijn allen een paar gezellige dagen hebben en dan volgend jaar op volle kracht de strijd aan gaan. Met de hele club er achter kunnen we het spannend gaan maken.