Geknokt voor wat we waard zijn, maar a1 redt het niet tegen sterk kcc

Na alle Kerstfeestdagen, Challenge-perikelen, Oud en Nieuw klappers en de traditionele oliebollenwedstrijd tegen GG3 was het dit weekend weer gewoon tijd voor een competitiewedstrijd. Afgelopen donderdag zoals gezegd de oliebollenwedstrijd tegen het Derde. Van onze kant een sterke pot met een scoreverloop waarin wij een groot gedeelte van de wedstrijd aan de goede kant van de balans bleven. Een groot gedeelte van de wedstrijd inderdaad. Maar op het belangrijkste moment van de wedstrijd: het einde, stond GG3 voor. En dus verloren wij de wedstrijd. Tot 16-16 hadden wij steeds een voorsprong in handen maar op die stand nam 3 het...

Laatste kans, kasten moeten leeg….

De kasten MOETEN geleegd worden. Haal voor 21 januari je eigendom op. Kijk op de foto's of er nog iets van je bij ligt.

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Voorjaarsvakantie

Hoewel we de kerstvakantie nog maar een week achter ons hebben, is het wedstrijdsecretariaat druk bezig met de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 16 februari staan er voor de volgende teams wedstrijden gepland: E7, E6, C4, C3, C1, B2, B1, A2, A1, Groen Geel 2 en Groen Geel 1.

Twee nieuwe munten bij gg... de paarse en de eco groene

Geel is paars en eco groen geworden!Vanaf komende zaterdag 12 januari 2019 zal korfbalvereniging Groen-Geel twee nieuwe consumptiemunten gaan gebruiken.De paarse munt zal in omloop zijn bij feesten en andere bijzondere gelegenheden.De eco groene munt is enkel bestemd voor de bovenbar.In de afgelopen periode is gebleken dat het contant wisselen en betalen van bovenbarconsumpties steeds lastiger wordt. En helaas is er in de bovenbar geen pinmogelijkheid, maar beneden wel.Op deze manier hopen wij het simpeler te maken voor jou en voor Groen-Geel.Vanaf aankomende zaterdag zijn de bovenbarmunten al te verkrijgen.

Terug naar overzicht

Geen winst, maar ook geen verlies; a1 speelt wéér gelijk tegen kcc

Door Edmond de Decker, 9 maanden geleden

De moeizame overwinning tegen PKC in het geheugen, vandaag de wedstrijd tegen KCC, de nummer 6 in onze poule. Tot nu toe waren we nog ongeslagen na de zaal, winst op achtereenvolgens Vitesse, Fortuna & PKC bracht ons dichter bij een mooi plekje in de middenmoot. Vandaag konden we bij winst weer een paar punten meer afstand nemen van de onderste plekken. Dan moest er wel gewonnen worden van KCC. Dat hadden we dit seizoen nog niet gedaan, eerder werd het in Capelle aan de IJssel 15-15. Daar kwam de zaalcompetitie tussendoor en daarin werd KCC overtuigend kampioen in de overgangsklasse. Volgend jaar dus weer hoofdklasse voor hen; we komen elkaar in ieder geval weer tegen in de zaal.

Eerst maar eens de veldcompetitie knap afsluiten; het begin was voor ons. Na 4 doelpunten stond het 3-0 voor Groen Geel (1 doelpunt werd afgekeurd). Dit zag er veelbelovend uit, maar was geen ‘garantie voor de toekomst’. Na 4-2 en 5-3 kwam KCC terug tot 6-6. Hun aanvallen gingen gepaard met vele doelpogingen, reboundend hadden zij, zeker aanvallend, het overwicht. Wij hadden veel kortere aanvallen die, tot 6-6, wel effectiever waren. Als je dan vele pogingen kan nemen dan weet je dat ze op een gegeven toch gaan vallen. En dat gebeurde ook. Na de 6-6 namen de Capellenaren het initiatief in de scores over. Het werd 6-8. Richting de rust konden wij toch weer gelijk komen tot 8-8, maar de rust werd bereikt met een 8-9 achterstand. In de rust bij de druiven wat duidelijke taal richting de spelers. Er moest een tandje bij, als we zo bleven spelen zouden we de wedstrijd wel eens kunnen gaan verliezen. En dat zou zonde zijn na die mooie reeks van 3 overwinningen op een rij.
Na rust kwam KCC tot de eerste scores, het werd 8-11 totdat wij weer in het stuk voorkwamen. Via 3 doelpunten op rij was het alweer 11-11. Erop en erover hoop je dan, niets was minder waar. Beide teams kwamen ondanks prima omstandigheden (prima weertje, geen buien zoals vorige week) moeizaam tot scoren. Na de 12-12 liep KCC weer ietsje uit naar 12-14. Via diverse wissels, vakomzettingen en gerichte aanvalsopdrachten probeerden we de doelpunten te forceren. Aanvankelijk leek dat te lukken. We kwamen weer op gelijke hoogte bij 14-14. Met nog weinig tijd op de klok probeerden we met het inbrengen van Nick alsnog de punten in Wormer te houden. Met zijn 3e afstandschot had Nick inderdaad succes. We stonden er weer eentje voor bij 15-14. De aanval hierna helaas direct alweer een doelpunt van KCC. Na een ‘herhaalde overtreding’ mocht KCC vanaf de stip de stand wéér gelijktrekken. Na de wedstrijd nog even gevraagd aan de scheidsrechter hoezo het een herhaalde overtreding was? Uit de eerste helft gaf hij aan. Ik heb de video er nog even op nagekeken, maar ik heb die overtreding niet gevonden… Maar goed zover moeten we het niet laten komen, het was een onnodige overtreding. Na de gelijkmaker, ondanks nog ± 4 minuten op de stopwatch, geen doelpunten meer van beide kanten. Een puntendeling zoals dat zo mooi heet. Gezien het wedstrijdbeeld een terecht resultaat, een Groen Geel dat niet overtuigend speelde met weinig tot geen uitschieters in scores en een KCC dat stug en solide speelde.
Volgende week mogen we aantreden in Dordrecht tegen 1 van de 2 koplopers; Oranje Wit. Samen met Fortuna gaan zij, evenals in de zaal, (hoogstwaarschijnlijk) naar de kruisfinales. Voor ons staat officieel nog wat op het spel, officieus niet meer. Om een zo goed mogelijke eindrangschikking te bewerkstellingen zou het mooi zijn als we de laatste 3 wedstrijden nog zouden winnen. Een derde plaats is dan nog een mogelijkheid. Eerst dan winnen van Oranje Wit, voor de zaal konden wij dat zeker nog niet; met 13-24 waren zij toen nog een maatje te groot…

 


@