Senioren selecties en teamindelingen

Hierbij de senioren selecties en teamindelingen voor de eerste veldhelft seizoen 2018-2019. 

Complex gesloten

M.i.v. heden is het complex gesloten. Vanaf maandag 13 augustus ligt de sleutel weer klaar op het vertrouwde sleuteladres.

Let op!! nog je sponsorkleding inleveren?

Woensdag 20 juni 2018 van 19.00 tot 19.45 uur kan je je kleding inleveren. Ook als je volgend jaar weer gaat korfballen moet je je kleding inleveren.De kleding moet schoon, compleet en zonder zand worden ingeleverd.

Laatste kans

Er wordt weer opgeruimd, de kasten en bakken worden weer geleegd. De gevonden voorwerpen op de foto's gaan binnenkort naar de kledingbak. Kijk of er nog iets van je bij zit.

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's van de gevonden voorwerpen van deze week.

Terug naar overzicht

De kop is eraf! verslag van onze jeugdselectie ploegen op zaterdag 2 september

Door Marcel de Leeuw, 10 maanden geleden

Altijd weer een leuk moment, de dag van de eerste competitiewedstrijden. Nieuwe selecties, nieuwe teams, nieuwe spelregels. Was de oefencampagne te zwaar of te licht, was de voorbereiding voor sommigen niet te kort? Allemaal vragen die enigszins beantwoord zouden kunnen worden op de eerste speeldag. Want een ding is zeker, het gaat nu om het ‘echie’. Een korte impressie van de activiteiten van onze jeugdselecties:  

GG D1 – KZ Danaiden D1 11-7

De D1 bestaat dit jaar uit ‘oudgedienden’ Matthijs, Mels, Carolien en Jasmijn die samen de ‘rookies’ Floor, Margot, Lasse en Jelmer aan de hand moeten nemen. Getraind en gecoached door Merle en Elise moet dit toch wel gaan lukken dit jaar. De openingswedstrijd werd gespeeld tegen KZ Danaiden, een club die niet vaak acteert in onze regio. Een enthousiaste tegenstander met dito coaches en waar in best wel een aantal aardige spelertjes (V/M) rondliepen. De openingsfase was voor GG en de voorsprong werd gestaag uitgebreid tot een paar doelpunten. Mooie diepe ballen (toch wel een handelsmerk van de D1 de laatste jaren..) werden afgewisseld met wat mindere aanvallen dus het werd een wedstrijd met een wisselvallig karakter. De 4 rookies deden het prima en het was ook leuk om te zien dat Matthijs met een paar mooie goals liet zien dat zijn rol dit jaar anders is dan vorig jaar. Einduitslag (terecht) 11-7. Volgende week Tempo uit in Alphen ad Rhijn. Weer volle bak spelen D-tjes!

 

GG C1 – Tempo C1 12-11

De C1 heeft ook een redelijke vernieuwing ondergaan. Tom, Bjorn, Tess en Fanny kwamen uit de D1 en Dylan kwam van Furore. Anna, Sanne en Kenzo zijn tweedejaars C en vormen zo de ruggengraat van dit team, getraind en gecoached door selectiespelers Terrenc en Jasper. Tempo C1, vooraf ingeschat als een geduchte tegenstander, kwam met een aantal goed schietende mannetjes en onze mannen hadden daar de handen vol aan. Toch was het powerlady Sanne die de ploeg in de openingsfase op sleeptouw  nam. Met een hoog rendement schoot zij na mooie aanvallen een paar fraaie ballen er in. Desalniettemin won Tempo (terecht) terrein en domineerde in een groot gedeelte van de wedstrijd. Met een ‘Houdini’ achtige act wist de C1 via de achterdeur toch beide punten in Wormer te houden. Killer Kenzo scoorde in ‘the dyingseconds’ van de wedstrijd van heel ver 12-11. Jammer genoeg viel Anna uit met een handblessure. Quinty verving haar gelukkig prima. Hoop dat het meevalt, Anna! TOP(S) en Die Haghe wonnen royaal van respectievelijk Meervolgels en Dalto. Volgende week TOP(S) uit. Zware pot dus ook hier weer: volle bak.

GG B1 – De Meeuwen B1 11-14

Ook de B1 heeft dit jaar wat mutaties ondergaan. Danny, Kiko, Tessa en Zane kennen we nog van vorig jaar en de nieuwkomers in dit team zijn Stef, Koen, Roos en Jodie. Ook in de staf zijn er wat wijzigingen. Jordy en Marcel (ex A1) zijn hier de trainer/coaches en worden intensief bijgestaan door selectiespelers Kevin en Carlo. In de voorbereiding trof dit team topteams als Fortuna en DOS’46 en beide wedstrijden werden jammer genoeg verloren. Maar er waren genoeg positieve punten en keihard werken moet de basis vormen voor het doorgroeien van dit team. De Meeuwen, in de voorbereiding 16-12 gewonnen van Dalto B1, was de tegenstander in deze openingsronde. De Puttenaren, al jaren lang beschikkend over een redelijk tot goede jeugdopleiding, kwamen met een redelijk sterk team naar Wormer toe. Twee aanvallende mannetjes en vier meer dan degelijke dames vormden de ruggengraat van dit team.  De openingsfase was evident voor GG maar De Meeuwen won langzamerhand terrein. Onze organisatie rammelde soms. Eindacties nemen als niet iedereen gebonden is, glijdt veelal tot balverlies. Verder werd de organisatie rondom de rebound vaak suboptimaal verzorgd (Meeuwen verdedigde soms achter) en het allergrootste manco was wel de afronding. Topschutter Stef had jammer genoeg het vizier te weinig op scherp maar ook de andere spelers vonden de korf simpelweg te weinig. Zane, licht geblesseerd in de warming up, had het zwaar tegen haar tegenstander en de inbreng van Mae gaf wat meer tempo in dit vak. Jammer genoeg werd de wedstrijd met 11-14 verloren en laten we eerlijk zijn, met 11 doelpunten win je weinig B1 wedstrijden. Niet getreurd, er komen nog 13 wedstrijden. Volgende week Koog Zaandijk uit, een mooie streekderby!

GG A1 – PKC A1 21-15

Het slotakkoord van deze “Super Saturday”  was wel GG A1 – PKC A1. Het sterke herenviertal bij GG is in tact gebleven maar qua dames was er wel substantieels wat veranderd. Naast tweedejaars Romy, staan daar nu topaankoop Sascha (ZKV) en twee toptalenten lange en korte Britt (B1). En ook de staf was enigszins gewijzigd. Toptrainer Jochem staat nu Tim bij en moet de, naar de B1 verkochte Marcel, hopelijk doen vergeten. Tijdens de voorbereiding werd er verloren van DOS’46 (matige slotfase) en ook het sympathieke derde, dit jaar gecoached door Niels van der Weide, was afgelopen donderdag te sterk voor onze A-junioren. Toch was er genoeg positiviteit te melden. De ploeg speelt met veel energie en een hoop kracht en de spelers hebben stuk voor stuk een meer volwassen uitstraling. En dan PKC, de topploeg van het vorige seizoen is op drie spelers na, verkast naar de senioren. Een van de drie sterkhouders is de dekselse Martijn Swets (in verleden uitkomend voor Oranje), uiteindelijk uit de wedstrijd gespeeld door een prima verdedigende Scott. Maar je mag van de grootste club van NL wel verwachten dat zij dit jaar wederom met een degelijke A junioren selectie op de proppen komen. De eerste helft was om te smullen. De Boes Brothers, hele zomer doorgetraind en nog veel sterker geworden, blonken in alle opzichten uit! Wat zijn die mannen sterk en wat heersen zij in de korfzone! Jasper had een strakke mandekker op zich gekregen en kreeg derhalve niet veel ruimte. Desondanks vond hij toch een aantal keren fraai de korf. Scott verdedigde zoals gezegd prima en speelde aanvallend gelukkig weer vanuit het schot. Veel beweging bij de dames, een lachende Romy (!) en een, in de paalzone en daarbuiten gewiekste, Sascha, resulteerde in een goede flow in beide vakken. Een royale voorsprong in de rust werd uitgebouwd naar een 21-15 winst. En wat is het dan lekker dat je spelers op  de bank 8 keer mag doorwisselen. Britt K viel even droog en Natasja verving haar met verve. Twee mooie goals in een korte tijd waren haar aandeel en dat is meer dan prima te noemen! Volgende week KCC uit dat deze week nipt verloor van DSC (22-21). Oranje Wit A1 won overigens met 27-24 van Fortuna A1 en Deetos A1 won met 26-12 van promovendus Vitesse A1.  Full power doorgaan A-junioren, dan kunnen we nog leuke dingen dit jaar met jullie beleven!

Een mooi weekend, kijk nu al uit naar de volgende ronden,

 

Marcel de Leeuw