Geknokt voor wat we waard zijn, maar a1 redt het niet tegen sterk kcc

Na alle Kerstfeestdagen, Challenge-perikelen, Oud en Nieuw klappers en de traditionele oliebollenwedstrijd tegen GG3 was het dit weekend weer gewoon tijd voor een competitiewedstrijd. Afgelopen donderdag zoals gezegd de oliebollenwedstrijd tegen het Derde. Van onze kant een sterke pot met een scoreverloop waarin wij een groot gedeelte van de wedstrijd aan de goede kant van de balans bleven. Een groot gedeelte van de wedstrijd inderdaad. Maar op het belangrijkste moment van de wedstrijd: het einde, stond GG3 voor. En dus verloren wij de wedstrijd. Tot 16-16 hadden wij steeds een voorsprong in handen maar op die stand nam 3 het...

Laatste kans, kasten moeten leeg….

De kasten MOETEN geleegd worden. Haal voor 21 januari je eigendom op. Kijk op de foto's of er nog iets van je bij ligt.

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Voorjaarsvakantie

Hoewel we de kerstvakantie nog maar een week achter ons hebben, is het wedstrijdsecretariaat druk bezig met de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 16 februari staan er voor de volgende teams wedstrijden gepland: E7, E6, C4, C3, C1, B2, B1, A2, A1, Groen Geel 2 en Groen Geel 1.

Twee nieuwe munten bij gg... de paarse en de eco groene

Geel is paars en eco groen geworden!Vanaf komende zaterdag 12 januari 2019 zal korfbalvereniging Groen-Geel twee nieuwe consumptiemunten gaan gebruiken.De paarse munt zal in omloop zijn bij feesten en andere bijzondere gelegenheden.De eco groene munt is enkel bestemd voor de bovenbar.In de afgelopen periode is gebleken dat het contant wisselen en betalen van bovenbarconsumpties steeds lastiger wordt. En helaas is er in de bovenbar geen pinmogelijkheid, maar beneden wel.Op deze manier hopen wij het simpeler te maken voor jou en voor Groen-Geel.Vanaf aankomende zaterdag zijn de bovenbarmunten al te verkrijgen.

Terug naar overzicht

Wedstrijdveslag c3

Door Tom Muller, 12 dagen geleden

Groen Geel C3 - BEP C3  (9-3)

We begonnen het nieuwe jaar met Floor R., Floor B. en Dico als invallers die allemaal een goede wedstrijd speelden. Al in de eerste minuut gaf Angel de doorloopbal aan Jiske aan die met een shuffle beweging in kwam en 1-0 scoorde.  Jammer genoeg direct 1-1 tegen uit een doorloopbal. Floor B. wist ons met een mooi afstandschot op 3-1 te brengen gevolgd door Fee die ook van afstand 3-1 maakte. Een doorloopbal tegen 3-2 en nadat wij zelf een strafworp misten werd weer een doorloopbal tegen 3-3. In de volgende aanval was het Kiki die doorkomend 4-3 maakte en van afstand ook nog 5-3 scoorde. Rust. De juiste manier van verdedigen werd nog eens benadrukt voor de tweede helft. Doorgaand met veel verdedigende druk en veel balbezit waren er genoeg kansen. Floor R. scoorde van afstand achter de korf 6-3 en wist uit een combinatie met Jiske ook 7-3 te maken. De tweede aanval nam veel schietkansen en Lucas benutte er een van afstand 8 -3 en het werd zelfs 9-3 (schutter niet genoteerd).

Zoals afgesproken werd er actief verdedigd (jagen op de bal) waardoor er ook veel balbezit werd verkregen; gelukkig weinig plaatsfouten door ons zelf. In de tweede helft geen doelpunten meer tegen en ook niet veel kansen weggegeven. Aanvallend begint er meer geschoten te worden; nu nog de schotzuiverheid verbeteren. De organisatie in de aanval met onderlinge aanvals- en aangeef posities ziet er beter uit, maar nog beter gebruik van de ruimte is nodig. Laten we de goede inzet zien vol te houden in de volgende wedstrijden en daarbij het spel stap voor stap verder verbeteren.

 

Tom