Heel groen geel bakt

Als je dan eindelijk bovenaan de wachtlijst staat (zie Talk of the Town) en vervolgens de eer hebt om toe te treden tot het selecte gezelschap van recreanten bij Groen Geel mag je ook af en toe wedstrijdjes spelen. Dus terwijl heel Nederland in de file stond richting bos en strand voor een frisse neus, kreeg Gitta het ook afgelopen zondag weer voor elkaar. Twee enthousiaste ploegen stonden te trappelen van ongeduld en de goedgevulde tribune wachtte met spanning op wat komen ging.

Foto's team van de week e6 en e7

Zaterdag tijdens de wedstrijd van ons Vlaggenschip tegen Tweemaal Zes waren de E6 en E7 team van de week.

Gevonden voorwerpen t/m 18 februari

Kijk bij 'lees meer' voor de foto met de gevonden voorwerpen van deze week.

Groen geel wint, tweemaal zes degradeert

Zaterdag avond onze laatste competitie wedstrijd thuis in Wormer. Op bezoek kwam TZ die nog een theoretische kans heeft op lijfsbehoud in de hoofdklasse. Deze ploeg zal dus goed gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen voor een maximaal resultaat. Daarnaast weten ze dat alles mee zal moeten zitten om dat resultaat te behalen. Groen Geel heeft weinig cadeautjes weggegeven en is niet van plan dat vandaag te doen. Langzamerhand moet de knop worden omgezet richting ons bijgestelde doel. Vandaag wordt dat in gang gezet.

A1 is er bijna, maar nog niet helemaal…

De start was overdonderend! Binnen 10 seconden lag het eerste doelpunt van Groen Geel al in het mandje. De aanval daarna scoorde Jasper al zijn 2e doelpunt. 2-0 binnen een minuut. De 3-0 lag er ook al binnen de eerste minuut in, maar helaas keurde de (prima leidende) scheidsrechter het doelpunt van Scott af omdat er een lichte (want spelhervatting) overtreding op Sascha gemaakt was. Daarna duurde het iets langer, maar de 4-0 stond binnen 4 minuten ook op het scorebord. Scott en Emar tekenden daarvoor.

Terug naar overzicht

A1 te laat wakker tegen unitas …

Door Edmond De Decker, 15 dagen geleden

In het gebruikelijke appje naar de spelersgroep voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag schreef ik: ‘nog 4 finales te gaan voordat…’ . Wat er achter dat ‘voordat’ moet komen kunt u zelf invullen, maar eerst hebben we nog een paar wedstrijden te spelen waar gewoon 2 punten per wedstrijd verdeeld worden. De eerste van die 4 was tegen Unitas uit Harderwijk. Waar later op de avond het vlaggenschip ook mocht aantreden tegen Unitas en daar met winst (en verlies van Wageningen) de play-offs zeker stelden, moesten wij tegen een team spelen wat in onze poule in de middenmoot staat. Wisselende resultaten; uit wisten wij nog te winnen, eerder in de competitie wist deze ploeg bijvoorbeeld niet te winnen van de rode lantaarndrager in onze poule. Inmiddels heeft de ploeg zich redelijk veilig gespeeld op 5 punten van de onderste 3 ploegen. Een team dat richting Wormer kwam met een houding dat ze niets te verliezen hadden. En terecht.

Vanaf de uitworp Unitas die het initiatief nam in de scores. Via 0-2 naar 1-6 hadden we wederom een zwakke start. Unitas schoot met scherp, haalde een hoog schotpercentage. De eerste helft kwamen wij er gewoon niet aan te pas. Het leek even de goeie kant op te gaan toen wij op 9-11 kwamen maar de ruststand kwam met 9-15. In de rust vielen wat harde woorden en het verzoek aan het team om even elkaar wakker te schudden. Bij de hervatting van de wedstrijd zal toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. Het zal ons toch niet gebeuren dat Unitas dit hoge schotpercentage de hele wedstrijd blijft houden. Niets is minder waar, de Harderwijkers lopen na de rust uit tot 10-18 en daarna zelfs tot 10-22. Ze gingen gewoon door met waar ze voor de rust mee waren begonnen. En, erger nog, Groen Geel ook! Inspiratieloos werd de tweede helft hervat. De laatste weken konden wij een slechte start nog ombuigen naar uiteindelijk een winstpartij, maar dit zat er deze wedstrijd de eerste helft en een gedeelte van de tweede helft niet in. Op dat moment, bij zoals genoemd 12 punten achterstand leek er iets te gebeuren bij de A1. Vanaf toen ging eindelijk ‘die knop om’. We begonnen te scoren, wissels werden ingezet en het publiek ging erachter staan. We kwamen terug, scores van Groen Geel volgden zich snel achter elkaar op. En bij 18-23 nam Unitas een time out om onze goede serie te onderbreken. Ten dele was dit gelukt, direct hierna een score van Unitas, maar Groen Geel knokte zich terug in de wedstrijd. Via 20-26 werd het 6 minuten voor tijd 24-26. Op de momenten dat wij bijna op gelijke hoogte kwamen, maakten de Harderwijkers supersnel weer een tegentreffer. Tot 2 maal toe kwamen wij zelfs op één punt terug. En 2x pareerde Unitas weer supersnel. Het lukte ons niet. Eindstand 29-32. Iemand zei dat als de wedstrijd nog 5 minuten geduurd had dat we er dan alsnog met de winst vandoor zouden gaan. Dat vraag ik me af, Unitas was deze hele wedstrijd goed en wij eigenlijk maar 20 minuten… Het feit dat ze onze comeback in de wedstrijd zo snel konden neutraliseren is toch wel erg knap. Sommige Unitas-ers zeiden na de wedstrijd dat dit hun beste wedstrijd van dit seizoen was. Lekker dan, hebben wij weer. Aan de andere kant moeten we natuurlijk allereerst naar onszelf kijken. Wij waren deze wedstrijd absoluut niet top, wel op momenten, maar zeker niet vanaf het begin.
Een hele wedstrijd goed spelen is wat wij nodig hebben in het vervolg van de competitie. Komende tegenstander, DOS’46 is ons inmiddels in de stand weer voorbij gegaan. Ze staan op 1 punt van ons, Dalto en DVO volgen op 3 punten. Er is nog steeds van alles mogelijk, maar de betekenis van ‘alles’ in deze zin kan dus alle kanten op. Dan moet er dus scherp gestart worden en niet alleen maar rekenen op een sterk eindschot. Daarmee komen we niet altijd weg. Dat blijkt wel.
Korfbal.nl schrijft in zijn wekelijkse round-up dat in Poule B nog werkelijk van alles mogelijk is. Dat heeft te maken met de bovenkant en onderkant van Hoofdklasse B. Dus, en daar is ie weer: ‘nog 3 finales te gaan voordat…’.
De eerste daarvan is dus volgend weekend, in het verre Nijeveen mogen wij aantreden tegen de A1 van DOS’46. Een tegenstander die ook volop in de race is voor een mooie eindklassering (met de gevolgen van dien…lees Play-offs).
Hoe anders is het in de andere poule gegaan. Oranje Wit en Fortuna waren al vrij zeker van de play-offs, nu is dat, 3 speelrondes voor het eind van de competitie, ook definitief. Samen moeten zij nog wel even uitmaken wie eerste of tweede wordt, aanstaand weekend lijkt daarin een beslissing te gaan komen, zij spelen immers tegen elkaar.

 

Edmond