Foto's team van de week f1&f2 en e3&e7

Op 26 januari jongstleden waren de toppers van de E3 en de E7 team van de week bij de thuiswedstrijd van ons eerste. Op 2 februari waren de F1 en de F2 aan de beurt.

Wist je dat...

Wist je dat...

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wedstrijdverslag groen geel 1

Zaterdag de wedstrijd tegen Tempo, de nummer 1 in de hoofdklasse A. GG nummer 2 kan bij winst de koppositie overnemen. Vraag is natuurlijk of Tempo dat laat gebeuren. Tempo kan tegen GG altijd iets extra’s brengen en daar zal GG mee om moeten gaan. GG heeft bepaalde ideeën om Tempo te bedwingen, eens zien of dat eruit komt.

Wedstrijdverslag groen geel c3

In het verre Alkmaar traden wij aan met zeven meisjes en een jongen tegen zeven jongens en een meisje. Floor en Margot vielen bij ons in en deden het goed. Na een door de tegenstander gemiste strafworp wist Jiske uit een omdraaibal 1-0 te maken. Een plaatsfout, een van de vele in de eerste helft, zorgde voor 1-1. Binnen twee minuten lieten we door onoplettendheid twee doelpunten door 1-3. Van afstand schoot Jiske er 2-3 in. Rust. Er werd verzocht ... geen plaatsfouten meer te maken en feller te spelen. Een combinatie van Angel naar Floor betekende 3-3.

Terug naar overzicht

A1 te laat wakker tegen unitas …

Door Edmond De Decker, 13 maanden geleden

In het gebruikelijke appje naar de spelersgroep voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag schreef ik: ‘nog 4 finales te gaan voordat…’ . Wat er achter dat ‘voordat’ moet komen kunt u zelf invullen, maar eerst hebben we nog een paar wedstrijden te spelen waar gewoon 2 punten per wedstrijd verdeeld worden. De eerste van die 4 was tegen Unitas uit Harderwijk. Waar later op de avond het vlaggenschip ook mocht aantreden tegen Unitas en daar met winst (en verlies van Wageningen) de play-offs zeker stelden, moesten wij tegen een team spelen wat in onze poule in de middenmoot staat. Wisselende resultaten; uit wisten wij nog te winnen, eerder in de competitie wist deze ploeg bijvoorbeeld niet te winnen van de rode lantaarndrager in onze poule. Inmiddels heeft de ploeg zich redelijk veilig gespeeld op 5 punten van de onderste 3 ploegen. Een team dat richting Wormer kwam met een houding dat ze niets te verliezen hadden. En terecht.

Vanaf de uitworp Unitas die het initiatief nam in de scores. Via 0-2 naar 1-6 hadden we wederom een zwakke start. Unitas schoot met scherp, haalde een hoog schotpercentage. De eerste helft kwamen wij er gewoon niet aan te pas. Het leek even de goeie kant op te gaan toen wij op 9-11 kwamen maar de ruststand kwam met 9-15. In de rust vielen wat harde woorden en het verzoek aan het team om even elkaar wakker te schudden. Bij de hervatting van de wedstrijd zal toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. Het zal ons toch niet gebeuren dat Unitas dit hoge schotpercentage de hele wedstrijd blijft houden. Niets is minder waar, de Harderwijkers lopen na de rust uit tot 10-18 en daarna zelfs tot 10-22. Ze gingen gewoon door met waar ze voor de rust mee waren begonnen. En, erger nog, Groen Geel ook! Inspiratieloos werd de tweede helft hervat. De laatste weken konden wij een slechte start nog ombuigen naar uiteindelijk een winstpartij, maar dit zat er deze wedstrijd de eerste helft en een gedeelte van de tweede helft niet in. Op dat moment, bij zoals genoemd 12 punten achterstand leek er iets te gebeuren bij de A1. Vanaf toen ging eindelijk ‘die knop om’. We begonnen te scoren, wissels werden ingezet en het publiek ging erachter staan. We kwamen terug, scores van Groen Geel volgden zich snel achter elkaar op. En bij 18-23 nam Unitas een time out om onze goede serie te onderbreken. Ten dele was dit gelukt, direct hierna een score van Unitas, maar Groen Geel knokte zich terug in de wedstrijd. Via 20-26 werd het 6 minuten voor tijd 24-26. Op de momenten dat wij bijna op gelijke hoogte kwamen, maakten de Harderwijkers supersnel weer een tegentreffer. Tot 2 maal toe kwamen wij zelfs op één punt terug. En 2x pareerde Unitas weer supersnel. Het lukte ons niet. Eindstand 29-32. Iemand zei dat als de wedstrijd nog 5 minuten geduurd had dat we er dan alsnog met de winst vandoor zouden gaan. Dat vraag ik me af, Unitas was deze hele wedstrijd goed en wij eigenlijk maar 20 minuten… Het feit dat ze onze comeback in de wedstrijd zo snel konden neutraliseren is toch wel erg knap. Sommige Unitas-ers zeiden na de wedstrijd dat dit hun beste wedstrijd van dit seizoen was. Lekker dan, hebben wij weer. Aan de andere kant moeten we natuurlijk allereerst naar onszelf kijken. Wij waren deze wedstrijd absoluut niet top, wel op momenten, maar zeker niet vanaf het begin.
Een hele wedstrijd goed spelen is wat wij nodig hebben in het vervolg van de competitie. Komende tegenstander, DOS’46 is ons inmiddels in de stand weer voorbij gegaan. Ze staan op 1 punt van ons, Dalto en DVO volgen op 3 punten. Er is nog steeds van alles mogelijk, maar de betekenis van ‘alles’ in deze zin kan dus alle kanten op. Dan moet er dus scherp gestart worden en niet alleen maar rekenen op een sterk eindschot. Daarmee komen we niet altijd weg. Dat blijkt wel.
Korfbal.nl schrijft in zijn wekelijkse round-up dat in Poule B nog werkelijk van alles mogelijk is. Dat heeft te maken met de bovenkant en onderkant van Hoofdklasse B. Dus, en daar is ie weer: ‘nog 3 finales te gaan voordat…’.
De eerste daarvan is dus volgend weekend, in het verre Nijeveen mogen wij aantreden tegen de A1 van DOS’46. Een tegenstander die ook volop in de race is voor een mooie eindklassering (met de gevolgen van dien…lees Play-offs).
Hoe anders is het in de andere poule gegaan. Oranje Wit en Fortuna waren al vrij zeker van de play-offs, nu is dat, 3 speelrondes voor het eind van de competitie, ook definitief. Samen moeten zij nog wel even uitmaken wie eerste of tweede wordt, aanstaand weekend lijkt daarin een beslissing te gaan komen, zij spelen immers tegen elkaar.

 

Edmond