Scheidsrechters opgelet!

Al veel scheidsrechters hebben hun voorkeur aangegeven voor het fluiten van wedstrijden. Tot uiterlijk zaterdag 17 november kunnen de scheidsrechters van ons vaste scheidsrechterskorps, hun voorkeur aangeven via scheidsrechter@kvgroen-geel.nl . Degene die niet gereageerd hebben en/of eerder hebben aangegeven door de scheidsrechterscommissie te willen worden ingedeeld, worden na deze datum op een wedstrijd ingedeeld. Komende week ontvangen alle scheidsrechters een mail met de definitieve indeling. Daarna wordt de indeling in sportlink en op de website geplaatst. Houd je mailbox dus in de gaten!Voor de leden van de teams die fluiten, is per mail een schema met datums naar de contactpersonen...

Balsponsor gg - dsc: bruna velserbroek

Zaterdag 17 novemeber start het zaalseizoen voor de selectie en staat er gelijk een sterke tegenstander op het programma: DSC uit Eindhoven. Voor deze wedstrijd sponsort Bruna Velserbroek de wedstrijdbal, aanvang 19.00 uur. Zij wensen iedereen veel succes komend zaalseizoen. Mocht u nog een boek of cadeau willen bestellen voor de feestdagen, via www.bruna.nl bezorgen zij bij u thuis.

Sinterklaas

Hallo pupillen, Woensdag 21 november is er voor alle F-jes en kangoeroes van 17:00 uur tot 19:00 uur een Sinterklaasfeest!

Theepotten en ander servies

Iedereen die aan onze oproep gehoor heeft geven en ons zijn of haar theepot heeft uitgeleend, kan deze weer bij Groen-Geel ophalen.

Het bruist bij groen-geel #95jaarjong

Traditiegetrouw eindigen we onze cabaretten bij Groen-Geel met het liedje; 'Er is leven bij Groen-Geel'.

Terug naar overzicht

A1 sluit eerste veldhelft af met een overwinning op unitas a1

Door Edmond, 18 dagen geleden

‘Stijf’ onderaan in onze poule staat Unitas A1. Tot op heden alle wedstrijden nog verloren. Ook wij hebben al een keer tegen ze gespeeld, de allereerste wedstrijd werd een benauwde overwinning met 14-12. Het ging destijds zeker niet gemakkelijk in Harderwijk. Met rust 7-5 achter en twee gelijkwaardige ploegen in het veld. Direct na rust een run van 5 doelpunten van ons en we stonden 10-7 voor. Daarna kwamen we nog 2x op 4 punten voor maar aan het eind hadden we nog maar 2 doelpunten verschil over. Beginnen met een overwinning is altijd lekker. Daarna heeft Unitas inderdaad al haar wedstrijden verloren en sommige met dik verschil (soms met 10/14 punten). Wij hebben de eerste veldhelft afwisselend gepresteerd, soms was het goed, soms kon het beter en af en toe was het slecht. Drie gewonnen, vier verloren bevestigd dit. Gewonnen van Unitas, KZ (netjes) en Dalto (ook netjes). Verloren van AVO (slecht), DVO (misschien onnodig), DOS (goede wedstrijd, helaas verloren) en TOP (ruim verschil). Dan sta je dus, in aanloop op de laatste veldwedstrijd op de derde plaats van onderen met 6 punten, 2 plekken boven Unitas. Zaak dus om met een sterke overwinning Unitas en AVO (een na laatste met 4 punten) onder je te houden.

Sterk was het begin zeker niet. Zoals veel van onze wedstrijden kwamen we ook nu op achterstand. Diverse keren hebben wij op 5-1 achter gestaan, de trouwe lezer van deze stukjes herkent dit. Ondanks ons voornemen om een keer een wedstrijd sterk te starten moesten we al direct weer tegen een achterstand op boksen. Na 4 minuten en 2 doelpunten van Britt Ko stond de 2-2 alweer op het scorebord. Gelukkig, geen 5-1 achter een keertje. Via 3-3, 4-4 en 5-5 was het gewoon een wedstrijd van 2 gelijkwaardige ploegen. Na de 5-5 echter een ommekeer in de wedstrijd, Groen Geel gaf verdedigend enorme druk en Unitas wist hier geen raad mee. Volledig machteloos zagen zij keer op keer de bal weer uit de aanval gaan zonder scorepoging. We hadden ze volledig in de tang. De 6-5 was hiervan een logisch gevolg. Echter de 7-5 kwam maar niet op het scorebord. De verdediging hield prima stand, maar ondanks de vele kansen viel de bal maar niet door het mandje. En na 12 minuten geen doelpunt van Groen Geel was het dan toch Unitas die de gelijkmaker kon maken; 6-6. Ons verdedigende overwicht bleef dit gedeelte van de wedstrijd en na 7-7 werd het dan vlak voor rust toch 9-7. Met deze magere voorsprong gingen we de rust in.
Na rust dezelfde druk in de verdediging, Unitas kwam niet tot scoren. Wij echter ook maar moeizaam. De 10-7 kwam na 5 minuten op het scorebord. Daarna een pijnlijk moment voor Romy, zij overstrekte haar knie en moest het veld verlaten. Noor kwam haar positie innemen. Na 12 minuten dan toch de 12-8, via 13 en 14-8 leek een grote uitslag tegen de Harderwijkers mogelijk. Zij gaven zich echter niet zomaar gewonnen. Na 15-9 binnen 3 minuten twee doelpunten van Nick en daarna ook weer 2 van Unitas, maar de wedstrijd was wel gespeeld. De einduitslag was 19-12 en dit gaf de verhoudingen wel op de juiste manier aan.
De eerste helft (+ 1 wedstrijd) van de veldcompetitie zit erop. In de inleiding hierboven al het een en ander aangegeven over het verloop hiervan. Realiteit is een 6e plek; 3 punten achter de nummer 1 DOS’46 en 8 punten van de nummer laatst Unitas.
Dan nu de zaal in! Van verschillende spelers hebben we al gehoord dat ze daar aan toe zijn; “ik speel veel beter in de zaal” en “ik ben een echte ‘binnen-korfballer’”. We zijn benieuwd en we zullen het nodig hebben. Vier teams uit de top 4 van de andere (veld-)poule zitten in de zaal bij ons ingedeeld en dan ook nog de nummer 2 uit onze poule. Een ‘pittige’ indeling! We kunnen aan de bak.
We gaan eerst 3 wedstrijden oefenen in de zaal; zaterdag 3 november bij DVO in Bennekom, zaterdag 10 november komt Dalto bij ons op bezoek en de donderdag vóór aanvang van de competitie dan nog tegen Groen Geel 3. We gaan het zien of we genoeg spelers hebben die “binnen veel beter zijn dan buiten…”.

 

@