Heel groen geel bakt

Als je dan eindelijk bovenaan de wachtlijst staat (zie Talk of the Town) en vervolgens de eer hebt om toe te treden tot het selecte gezelschap van recreanten bij Groen Geel mag je ook af en toe wedstrijdjes spelen. Dus terwijl heel Nederland in de file stond richting bos en strand voor een frisse neus, kreeg Gitta het ook afgelopen zondag weer voor elkaar. Twee enthousiaste ploegen stonden te trappelen van ongeduld en de goedgevulde tribune wachtte met spanning op wat komen ging.

Foto's team van de week e6 en e7

Zaterdag tijdens de wedstrijd van ons Vlaggenschip tegen Tweemaal Zes waren de E6 en E7 team van de week.

Gevonden voorwerpen t/m 18 februari

Kijk bij 'lees meer' voor de foto met de gevonden voorwerpen van deze week.

Groen geel wint, tweemaal zes degradeert

Zaterdag avond onze laatste competitie wedstrijd thuis in Wormer. Op bezoek kwam TZ die nog een theoretische kans heeft op lijfsbehoud in de hoofdklasse. Deze ploeg zal dus goed gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen voor een maximaal resultaat. Daarnaast weten ze dat alles mee zal moeten zitten om dat resultaat te behalen. Groen Geel heeft weinig cadeautjes weggegeven en is niet van plan dat vandaag te doen. Langzamerhand moet de knop worden omgezet richting ons bijgestelde doel. Vandaag wordt dat in gang gezet.

A1 is er bijna, maar nog niet helemaal…

De start was overdonderend! Binnen 10 seconden lag het eerste doelpunt van Groen Geel al in het mandje. De aanval daarna scoorde Jasper al zijn 2e doelpunt. 2-0 binnen een minuut. De 3-0 lag er ook al binnen de eerste minuut in, maar helaas keurde de (prima leidende) scheidsrechter het doelpunt van Scott af omdat er een lichte (want spelhervatting) overtreding op Sascha gemaakt was. Daarna duurde het iets langer, maar de 4-0 stond binnen 4 minuten ook op het scorebord. Scott en Emar tekenden daarvoor.

Terug naar overzicht

A1 scoort te weinig in nijeveen…

Door Edmond De Decker, 9 dagen geleden

Een belangrijke wedstrijd voor de A1 dit weekend; een uitwedstrijd tegen DOS’46 met als inzet de koppositie in de Hoofdklasse B. Bij winst van de A1 gaan wij weer over DOS heen en staan 1 punt voor en een goede uitgangspositie richting de Play offs, bij verlies 3 punten achterstand op de Nijeveners. Een lange autorit naar Drenthe, maar gelukkig genoeg inschiettijd om de ‘zitstand’ uit de benen te lopen. Op de bank naast Tim deze keer Dico, Jochem kon er helaas niet bij zijn, zat langs de kant van een zwembad met zijn teentjes in het water. Aan de andere kant van ondergetekende de reserves Natasja, Yoelle, Bjarne & Nick. Samen met Evelien onze vaste kern van reserves (zonder de anderen die daar gezeten hebben tekort te doen, A2 bedankt!).

Het begin van de wedstrijd was hoopgevend, liepen wij de laatste wedstrijden steeds tegen een vroege achterstand aan, nu startten we met 0-1 voor. Daarna ging het om en om naar 3-3 en 4-4, maar daarna nam DOS het heft in handen en sloegen een gaatje naar 7-4. Met het rustsignaal was de stand 8-6 bereikt. Een achterstand van 2 punten is niet onoverkomelijk. Wat wel tegenviel is het aantal doelpunten. Acht doelpunten tegen krijgen in 1 helft is goed te noemen, maar 6 doelpunten maken is wel erg weinig. De mandarijnen en de aanwijzingen van Tim en Dico in de rust moeten daar verandering in gaan brengen.
Na rust via 9-6 en 10-7 konden wij de aansluiting toch weer met 10-10 vinden. Echter was het elke keer weer DOS dat weer de voorsprong pakte. En zo ging het elke keer bij de stand 11-11, 12-12 en 13-13. Met nog 15 minuten te spelen was alles nog mogelijk. Eigenlijk waren wij op dat moment gewoon sterker. We konden het helaas niet omzetten in doelpunten. Ook DOS was niet bij machte om ons op de knieën te krijgen. Dan komt het dus aan op andere zaken en daar waren de Nijeveners dus wel slimmer in. Waar wij bij lichte overtredingen toch nog wel op de been probeerden te blijven of uiteindelijk toch –licht gehinderd- het schot namen, daar trokken de Drenthen met gekreun en geroep de aandacht van de scheidsrechter en versierden hier vele vrije ballen en strafworpen mee (strafworpverhouding 7 tegen 2 zegt hier wel wat). Dit is ook een kunst. Daar moeten wij dus ook wat slimmer mee omgaan. Is al eerder gezegd, wij zijn daarin vaak te lief en scheidsrechters zijn vaak toch gevoelig voor wat theater bij een doorbraak. Het scheidsrechterskoppel floot een prima wedstrijd, maar DOS is gewoon gehaaider in dit soort situaties. Eigenlijk moet je het natuurlijk niet zo ver laten komen en gewoon doordrukken op de momenten dat je sterker bent dan je  tegenstander. Deze wedstrijd was dit zeker zo.
Na de 13-13 kwam DOS via 2 strafworpen en een vrije bal op 16-13 en was er een klein gaatje geslagen. Met 16-14 kwamen wij nog één keer op 2 punten, maar DOS zette met nog 5 minuten op de klok het verschil op 4 punten; 18-14. Na de 19-15 was het de net ingevallen Natasja die met haar eerste schot het verschil weer op 3 zette. Met 19-16 zou dit ook de einduitslag zijn. Dan kom je aan het einde tot de conclusie dat er tegen dit DOS meer in had gezeten. In de wedstrijd in de Wormer maakten zij een sterkere indruk, maar waren wij wel in staat om meer doelpunten te maken. Negentien doelpunten doorlaten is niet slecht in de junioren hoofdklasse, wat echter zeker niet goed is is maar 16 doelpunten maken. Dat is gewoon te weinig om een wedstrijd te winnen. Het onderlinge resultaat in onze 2 ontmoetingen met DOS valt nu dus in ons voordeel uit met één doelpunt, maar daar koop je natuurlijk niets voor als je zelf de volgende 2 wedstrijden niet wint of DOS niet nog (een) punt(en) morst.
Zijn alle kansen op de play-offs voor Groen Geel A1 nu verkeken? Nee, zeker niet. De stand in onze poule is nu zo dat DOS 19 punten heeft. Zij staan op ons 3 punten voor, wij hebben 16 punten. Achter ons komen Dalto en DVO met 15. DOS heeft nog een stevig programma met Dalto en DVO als tegenstanders. Of wij een makkelijker programma hebben valt te betwijfelen want wij krijgen wel te maken met De Meeuwen en AW/DTV. Dit zijn 2 ploegen die weliswaar onderaan staan, maar die degradatie nog steeds kunnen ontlopen. Zij zullen dus gaan voor deze laatste kans. En de Meeuwen hebben vorige week gewonnen van Dalto dus we zijn gewaarschuwd.
Zoals gezegd; aanstaand weekeinde, staat de wedstrijd tegen De Meeuwen op het programma en daarna, 3 weken later op 10 maart nog AW/DTV.
We zijn zeker niet uitgeschakeld voor de play-offs door dit gevoelige verlies tegen DOS’46, maar dan moeten wij de komende 2 wedstrijden wel winnen anders pakken anderen die kans wel.
Te beginnen op zaterdag 17 februari om 15:30 in Wormer. Komt ons aanmoedigen alstublieft!!
Na ons volgen de wedstrijden van (kampioen) Groen Geel 2 en Groen Geel 1. Beiden mogen aantreden tegen de ‘rekensommen’ uit Maartensdijk; Tweemaal Zes.

 

Edmond