Scheidsrechters opgelet!

Al veel scheidsrechters hebben hun voorkeur aangegeven voor het fluiten van wedstrijden. Tot uiterlijk zaterdag 17 november kunnen de scheidsrechters van ons vaste scheidsrechterskorps, hun voorkeur aangeven via scheidsrechter@kvgroen-geel.nl . Degene die niet gereageerd hebben en/of eerder hebben aangegeven door de scheidsrechterscommissie te willen worden ingedeeld, worden na deze datum op een wedstrijd ingedeeld. Komende week ontvangen alle scheidsrechters een mail met de definitieve indeling. Daarna wordt de indeling in sportlink en op de website geplaatst. Houd je mailbox dus in de gaten!Voor de leden van de teams die fluiten, is per mail een schema met datums naar de contactpersonen...

Balsponsor gg - dsc: bruna velserbroek

Zaterdag 17 novemeber start het zaalseizoen voor de selectie en staat er gelijk een sterke tegenstander op het programma: DSC uit Eindhoven. Voor deze wedstrijd sponsort Bruna Velserbroek de wedstrijdbal, aanvang 19.00 uur. Zij wensen iedereen veel succes komend zaalseizoen. Mocht u nog een boek of cadeau willen bestellen voor de feestdagen, via www.bruna.nl bezorgen zij bij u thuis.

Sinterklaas

Hallo pupillen, Woensdag 21 november is er voor alle F-jes en kangoeroes van 17:00 uur tot 19:00 uur een Sinterklaasfeest!

Theepotten en ander servies

Iedereen die aan onze oproep gehoor heeft geven en ons zijn of haar theepot heeft uitgeleend, kan deze weer bij Groen-Geel ophalen.

Het bruist bij groen-geel #95jaarjong

Traditiegetrouw eindigen we onze cabaretten bij Groen-Geel met het liedje; 'Er is leven bij Groen-Geel'.

Terug naar overzicht

A1 scoort te weinig in nijeveen…

Door Edmond De Decker, 9 maanden geleden

Een belangrijke wedstrijd voor de A1 dit weekend; een uitwedstrijd tegen DOS’46 met als inzet de koppositie in de Hoofdklasse B. Bij winst van de A1 gaan wij weer over DOS heen en staan 1 punt voor en een goede uitgangspositie richting de Play offs, bij verlies 3 punten achterstand op de Nijeveners. Een lange autorit naar Drenthe, maar gelukkig genoeg inschiettijd om de ‘zitstand’ uit de benen te lopen. Op de bank naast Tim deze keer Dico, Jochem kon er helaas niet bij zijn, zat langs de kant van een zwembad met zijn teentjes in het water. Aan de andere kant van ondergetekende de reserves Natasja, Yoelle, Bjarne & Nick. Samen met Evelien onze vaste kern van reserves (zonder de anderen die daar gezeten hebben tekort te doen, A2 bedankt!).

Het begin van de wedstrijd was hoopgevend, liepen wij de laatste wedstrijden steeds tegen een vroege achterstand aan, nu startten we met 0-1 voor. Daarna ging het om en om naar 3-3 en 4-4, maar daarna nam DOS het heft in handen en sloegen een gaatje naar 7-4. Met het rustsignaal was de stand 8-6 bereikt. Een achterstand van 2 punten is niet onoverkomelijk. Wat wel tegenviel is het aantal doelpunten. Acht doelpunten tegen krijgen in 1 helft is goed te noemen, maar 6 doelpunten maken is wel erg weinig. De mandarijnen en de aanwijzingen van Tim en Dico in de rust moeten daar verandering in gaan brengen.
Na rust via 9-6 en 10-7 konden wij de aansluiting toch weer met 10-10 vinden. Echter was het elke keer weer DOS dat weer de voorsprong pakte. En zo ging het elke keer bij de stand 11-11, 12-12 en 13-13. Met nog 15 minuten te spelen was alles nog mogelijk. Eigenlijk waren wij op dat moment gewoon sterker. We konden het helaas niet omzetten in doelpunten. Ook DOS was niet bij machte om ons op de knieën te krijgen. Dan komt het dus aan op andere zaken en daar waren de Nijeveners dus wel slimmer in. Waar wij bij lichte overtredingen toch nog wel op de been probeerden te blijven of uiteindelijk toch –licht gehinderd- het schot namen, daar trokken de Drenthen met gekreun en geroep de aandacht van de scheidsrechter en versierden hier vele vrije ballen en strafworpen mee (strafworpverhouding 7 tegen 2 zegt hier wel wat). Dit is ook een kunst. Daar moeten wij dus ook wat slimmer mee omgaan. Is al eerder gezegd, wij zijn daarin vaak te lief en scheidsrechters zijn vaak toch gevoelig voor wat theater bij een doorbraak. Het scheidsrechterskoppel floot een prima wedstrijd, maar DOS is gewoon gehaaider in dit soort situaties. Eigenlijk moet je het natuurlijk niet zo ver laten komen en gewoon doordrukken op de momenten dat je sterker bent dan je  tegenstander. Deze wedstrijd was dit zeker zo.
Na de 13-13 kwam DOS via 2 strafworpen en een vrije bal op 16-13 en was er een klein gaatje geslagen. Met 16-14 kwamen wij nog één keer op 2 punten, maar DOS zette met nog 5 minuten op de klok het verschil op 4 punten; 18-14. Na de 19-15 was het de net ingevallen Natasja die met haar eerste schot het verschil weer op 3 zette. Met 19-16 zou dit ook de einduitslag zijn. Dan kom je aan het einde tot de conclusie dat er tegen dit DOS meer in had gezeten. In de wedstrijd in de Wormer maakten zij een sterkere indruk, maar waren wij wel in staat om meer doelpunten te maken. Negentien doelpunten doorlaten is niet slecht in de junioren hoofdklasse, wat echter zeker niet goed is is maar 16 doelpunten maken. Dat is gewoon te weinig om een wedstrijd te winnen. Het onderlinge resultaat in onze 2 ontmoetingen met DOS valt nu dus in ons voordeel uit met één doelpunt, maar daar koop je natuurlijk niets voor als je zelf de volgende 2 wedstrijden niet wint of DOS niet nog (een) punt(en) morst.
Zijn alle kansen op de play-offs voor Groen Geel A1 nu verkeken? Nee, zeker niet. De stand in onze poule is nu zo dat DOS 19 punten heeft. Zij staan op ons 3 punten voor, wij hebben 16 punten. Achter ons komen Dalto en DVO met 15. DOS heeft nog een stevig programma met Dalto en DVO als tegenstanders. Of wij een makkelijker programma hebben valt te betwijfelen want wij krijgen wel te maken met De Meeuwen en AW/DTV. Dit zijn 2 ploegen die weliswaar onderaan staan, maar die degradatie nog steeds kunnen ontlopen. Zij zullen dus gaan voor deze laatste kans. En de Meeuwen hebben vorige week gewonnen van Dalto dus we zijn gewaarschuwd.
Zoals gezegd; aanstaand weekeinde, staat de wedstrijd tegen De Meeuwen op het programma en daarna, 3 weken later op 10 maart nog AW/DTV.
We zijn zeker niet uitgeschakeld voor de play-offs door dit gevoelige verlies tegen DOS’46, maar dan moeten wij de komende 2 wedstrijden wel winnen anders pakken anderen die kans wel.
Te beginnen op zaterdag 17 februari om 15:30 in Wormer. Komt ons aanmoedigen alstublieft!!
Na ons volgen de wedstrijden van (kampioen) Groen Geel 2 en Groen Geel 1. Beiden mogen aantreden tegen de ‘rekensommen’ uit Maartensdijk; Tweemaal Zes.

 

Edmond