A1: dubbeltje wil maar niet de goede kant op vallen…

Zaterdag 18 mei 2019, de dag die door velen verbonden zal blijven aan het Eurovisie Songfestival en Duncan Laurence. Da’s mooi, maar ik heb er niets mee. Deze dag moest de A1 aantreden tegen Dalto uit Driebergen. We waren op tijd op de plaats van bestemming, de auto’s stonden echter erg verspreid over diverse parkeerplaatsen. Het juiste weggetje naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats werd maar door een enkeling gevonden. Op papier staat Dalto 3 punten boven ons. De vorige keer, vóór de zaalcompetitie, wisten we de punten van Dalto in Wormer te houden door te winnen met 16-13.  Deze keer stond...

Pupillenkamp nieuws

  

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Kom je naar de vergadering?

Beste leden, Maandag 20 mei vindt de HALV plaats om 20.00 uur in de GG kantine. Hierbij de agenda en de vergaderstukken voor deze avond. 

Vertrouwens contact persoon

 

Terug naar overzicht

A1: schiet tekort tegen achilles & deetossnel…

Door Edmond, 2 maanden geleden

Het laatste verslag van de A1 dateert alweer van speelronde 9 (waar we dit weekend bezig waren met speelronde 12). Dit komt door 2 vrije weekenden (1 onverwachts en 1 gepland) en één weekend met wel een wedstrijd, die tegen Achilles. Ik probeer in dit verslag alles weer een beetje recht te trekken. Ik hoop dat mijn ADOS vrienden hier ook mee kunnen leven want het kan wellicht weer een lang verslag worden… 

Het onverwachte vrije weekend had te maken met het niet doorgaan van de wedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest. Waar wij al weken geleden het probleem voor dit weekend onder de loep namen ging men daar in Den Haag een stuk lichter mee om. Omdat wij dit weekend te maken hadden met spelers die op wintersport zouden gaan hebben we serieus gekeken of we de wedstrijd op een andere datum zouden kunnen spelen. Daar dit bijna niet mogelijk(/niet handig ivm belangen competitie) was moesten een paar spelers later cq op een andere manier richting de wintersport. Omdat je hoofdklasse wedstrijdsport speelt is het volgens mij zo dat de bond van je verlangt dat je deze wedstrijden niet afzegt. Aanvulling moet volgens mij van onderuit plaatsvinden. Dus B1 invallen in A1, C1 invallen in B1 en dan de laagst spelende ploeg eruit halen. Wellicht kun je in overleg met elkaar tot een inhaalmoment komen, maar dat is als beide ploegen het daar mee eens zijn. Dat waren wij dus niet. Maar vanuit Den Haag kwam op de donderdagavond doodleuk een mailtje dat ze de wedstrijd niet konden spelen vanwege blessures en ziekte. Dat zal allemaal wel, maar het is wel vreemd dat er Haagse appjes circuleerden met het woord ‘wintersport’ in de tekst.
Lang verhaal kort: de wedstrijd ging niet door, werd gelukkig niet doorgeschoven naar het inhaalweekend (want nog steeds spelers van ons op wintersport), maar naar een doordeweekse dag; dinsdag 12 maart.
Dus 2 vrije weekenden voordat wij de sporthal weer in mochten voor een competitiewedstrijd. Vorige week stond Achilles op het programma. Het belang van deze wedstrijd is duidelijk, ook zij staan nog in de gevarenzone. Punten zijn dus voor zowel GG als de Hagenezen zéér van belang. Op een enorm sportcomplex in Den Haag mochten wij in een verlaten hoekje deze wedstrijd spelen. Het was voor het publiek nog een hele uitdaging om de tribune op tijd te vinden. Vanaf de eerste minuten was het duidelijk dat Achilles meer uitstraalde dat het deze wedstrijd koste wat het kost wilde winnen. In no time kwamen we 2-0 achter, maar de aanval die daarna voor de korf stond wist deze achterstand ook gauw te neutraliseren; 2-2. Daarna 3-3 en hierna onze enige voorsprong in de wedstrijd 3-4. Dit verklapt wel wat. Na 9 minuten pakte Achilles de voorsprong en liet deze niet meer los. Van 3-4 achter gingen zij naar 7-4 om vervolgens via 12-5 naar een ruststand van 14-9 toe te werken. Na rust spartelden we nog even tegen: 14-11, 15-12 en 16-13 kwamen nog even op het scorebord, maar hierna liepen de Hagenezen verder uit naar 20-13 en zag het er al naar uit dat wij zonder punten richting Wormer zouden moeten vertrekken. Het einde van de wedstrijd werd gehaald met 26-19 op de klok en dat is toch wel een zware domper. Achilles was getergd tot op het bot en grepen alles aan om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. In elk duel vochten zij voor de bal en soms gingen ze iets verder dan de grens. Dat is hun goed recht, het is aan de scheidsrechter om de grens te bepalen. Bij ons miste ik die overtuiging deze wedstrijd. Een wedstrijd winnen doe je natuurlijk door 1 doelpunt meer te scoren dan de tegenstander, maar er moet toch ook wel strijd geleverd worden.
Door het verlies tegen Achilles kreeg de volgende  wedstrijd, tegen Deetos nog meer gewicht. De Dordtenaren stonden in punten met ons gelijk op de een na laatste plaats. De thuiswedstrijd ging met een behoorlijk verschil verloren, maar daarna hadden zij ook geen punten meer gehaald dus dit zou wel eens een heel belangrijke pot kunnen worden. Als je wint ben je er nog steeds niet, maar als je verliest gaat het wel erg moeilijk worden. Een aantal teamaanpassingen hadden reeds plaatsgevonden om ons team te versterken. Aangevuld met een bank met reserves die weer hun positieve inbreng moesten geven en hier soms hun eigen wedstrijden voor moesten laten schieten (hulde, ook aan de chauffeurs!) zou het toch goed moeten komen? Als je dan ook nog ziet dat er een aantal Groen Gele supporters (dank voor de steun!) op de tribune zitten geeft dit toch wel een boost, zou je zeggen.
In de eerste minuut, in de eerste aanval van Deetos gelijk een doelpunt. Oeps, furieus uit de startblokken. Maar dat konden wij ook. In dezelfde minuut alweer de gelijkmaker van Romy (goed voor 6 doelpunten in deze eerste helft). Hierna een sterke fase van de Dordtenaren, in drie minuten even zovele doelpunten. Wij wisten aan te haken tot 4-3 en bij 5-5 en 14 minuten onderweg stond er weer een gelijke stand op het scorebord. Dit ging door via 6-6 en 7-7 tot wij bij 7-8 onze eerste voorsprong wisten te pakken. Maar helaas wisten wij niet door te drukken en via 8-8, 9-9 en 10-10 werd de rust gehaald. Niets aan het handje nog er was nog niets beslist. Juiste kansen pakken en vertrouwen op de medespelers, enerzijds bijvoorbeeld het sterke reboundwerk van Bjarne en anderzijds vertrouwen in het schot. Na de druiven eenzelfde beeld weer, alhoewel de tijd ertussen wat langer uit elkaar lag. De 11-11, 12-12 en 13-13 leken een gelijkwaardige verhouding van sterkte weer te geven. Bij ons was echter het beeld dat wij sterker waren, maar nét niet door konden drukken. Deetos had moeite met de aanval, vaak was de bal na één aanval weg door het sterke verdedigen van onze kant. DeetosSnel had echter de mazzel dat zij op de moeilijke momenten werden geholpen door een strafworp die ze weer over het dooie punt hielp. Strafworpverhouding 8 voor Deetos en 1 voor ons. Zeg ik verder niets mee, maar geeft wel aan dat deze buitenkansjes, op bepaalde momenten, doorslaggevend kunnen zijn. Via steeds die gelijke stand (14-14, 15-15 & 16-16, af en toe wij op voorsprong en af en toe zij) was het wel duidelijk dat de slotfase retespannend was. Via weer een strafworp kwam de stand 17-16 op het scorebord en daarna waren we niet meer bij machte om onszelf nog op gelijke hoogte te brengen. Helaas, helaas werden de laatste kansen niet meer benut om er nog een gelijkspel uit te slepen.
Verloren en Deetos twee belangrijke punten erbij. Hoe jammer, net nu we een enorme inzet toonden en wél voor elke bal gingen. Net niet kracht hebben om in sterke fases het verschil op 2 of 3 te kunnen zetten waar we écht wel het overwicht hadden in het spel. 17 doorlaten is op zich prima, maar 16 maken is daarbij tekort. Twee keer hebben we 26 doelpunten kunnen maken in een wedstrijd, één keer ging daarmee de winst naar ons en de andere keer troffen we een tegenstander die er 32 wist te maken.
We hebben niet lang om na te treuren over deze gemiste kans. Aanstaande dinsdag 12 maart moeten wij die inhaalwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest spelen. Zij staan onderaan, maar nog steeds niet officieel gedegradeerd. Wij ook niet, zo lang er hoop is, is er toekomst… We spelen om 19:30 uur in onze eigen hal, ik hoop dat u in de gelegenheid bent om ons te komen steunen.

 

@