Baderie/zaankantercup donderdag bij gg

Traditioneel in de voorbereiding doen we mee aan de Baderie/Zaankantercup. Donderdag start het 2e om 19.00 uur tegen Apollo 1 en het 1e speelt om 20.30 uur tegen RODA uit Westzaan. Kom gezellig kijken naar de verrichtingen van de selectie met 8 nieuwe gezichten aan alweer de 12 editie van de trouwe naamgevers Baderie en Nieuwsblad De Zaankanter.

Ruilbeurs

Het nieuwe korfbalseizoen lonkt en de eerste trainingen zijn al gestart, dus het wordt weer tijd voor....de Ruilbeurs.

De voorbereiding is gestart...

Afgelopen dinsdag waren de 1e trainingen weer op ons complex, van de pupillen tot de 1e selectie werd er weer getraind. Donderdag 16 augustus staat de 2e trainingsronde gepland, kom gerust even kijken, de kantine is open.

Van de tap....

Nieuw seizoen, nieuw bier op de speciaal tap.

Start nieuwe seizoen

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. De trainingen starten vanaf maandag  27 augustus weer, tenzij je bericht hebt gehad van je trainer dat jouw ploeg eerder start met trainen. Mocht je dan nog op vakantie zijn: laat het je trainer even weten.

Terug naar overzicht

A1 niet bij machte om 2e koploper pijn te doen

Door Edmond de Decker, 3 maanden geleden

Zou het de A1 lukken om, na de knappe overwinning op koploper 1 Fortuna ook Oranje Wit een pootje te lichten richting de play offs? Er zijn nog voldoende uitdagingen om voor te spelen. Natuurlijk niet richting het landskampioenschap, dat zal in onze poule uitdraaien op Fortuna en Oranje Wit, maar andere uitdagingen zouden we moeten kunnen vinden in: ongeslagen blijven na de zaal, de derde plek bereiken. Of anders het winnen van de andere koploper in onze poule. De afgelopen weken lieten geen sprankelende wedstrijden zien tegen de teams uit de onderkant van onze poule, de nipte overwinning op PKC en vorige week nog het moeizame gelijkspel tegen KCC. Wellicht dat de wedstrijd van vandaag tegen de nummer één in de poule wel inspirerend werkt…

Het tijdstip om te starten was in ieder geval niet inspirerend. Een juniorenwedstrijd om 11:00 uur… Vreemd is het om te zien dat de wedstrijden die de ploegen uit deze rijke korfbalomgeving onderling tegen elkaar spelen wel gewoon op schappelijke tijden worden gespeeld. DeetosSnel, Oranje Wit, Vitesse en PKC spelen op een steenworp afstand van elkaar, maar vangen wel gewoon aan op normale (junioren)tijden. Maar goed, dan heb je nog wat aan je dag, zullen we maar zeggen.
In de opstelling deze week een kleine wijziging, Emar was niet helemaal okselfris van zijn weekje met ouders en broer op grote afstand en begon dus op de bank. Voor hem speelde Bjarne, ditmaal in het andere vak; vorige week speelde hij ook, maar toen op de plaats van de andere Boes-brother. Hij, maar ook Natasja, Yoelle, Nick en Tijmen zijn elke week weer bereid om óf hun eigen wedstrijd op te geven óf zich haasten na (of voor) hun eigen wedstrijd om bij de A1 op de bank plaats te nemen. Armel was wel weer terug uit New York en speelde in ieder geval niet zichtbaar met een jetlag.
De opening was voor Oranje Wit, via 2 vlotte doelpunten kwamen wij 2-0 achter, maar daarna werd het gewoon 2-2 en ook 3-3. Daarna pakten wij bij 3-4 onze enige voorsprong in deze wedstrijd. Oranje Wit liep daarna uit naar 8-5 maar via een sterke fase kwamen wij weer terug tot 8-8. Helaas wisten wij deze sterke fase niet door te trekken, op dat moment hadden wij zeker het beste van het spel. De doelpunten vielen, zeker in 1 vak, niet zo makkelijk. In de pauze stond er 9-9 op het scorebord. Nog wel in evenwicht. Na rust kwamen de Dordtenaren steeds op voorsprong en gingen wij elke keer in de achtervolging. Via 10-10, 11-11, 12-12, 13-13 en 14-14 ging het gelijk op. Daarna wisten zij een klein gaatje te slaan. Groen Geel was steeds nèt bij machte om gelijk te maken, maar niet om een keer er overheen te gaan. Eigenlijk is dit een beetje het verhaal van deze wedstrijd; sterke fases, maar we wisten het niet in scores om te zetten. De jeugdinternationals die vandaag in het veld stonden hielden elkaar, zeker bij de heren, behoorlijk in evenwicht. Jasper speelde tegen Job en zij kwamen beide redelijk makkelijk tot scoren. Jasper kwam tot 7 treffers deze wedstrijd en Job minstens zoveel. Aan de andere kant speelden Scott en Bo tegen elkaar en zij hielden elkaar ook in evenwicht, beiden schoten vandaag niet met scherp en kwamen tot geen enkel velddoelpunt en dat is voor beiden zeer uniek! Scott wist aanvallend via de doorbraak nog wel kansen te creëren die Bjarne een aantal maal fraai kon afmaken. Bjarne kwam nog wel tot 5 doelpunten. Maar uiteindelijk scoorden wij vandaag te weinig.  Wij hadden écht wel de kans om Oranje Wit vandaag pijn te doen, maar dan moet je dat natuurlijk nog wel ff doen. Via 16-14, 18-15 werd het 19-17 en op dat moment met nog 12 minuten te spelen hadden wij echt nog wel mogelijkheden, maar toen zelfs een strafworp gemist werd en Oranje Wit de 20-17 liet aantekenen was het qua scores wel afgelopen, letterlijk en figuurlijk. De eindstand was 20-17.
Helaas geen ongeslagen status meer. Andere verrassende uitslag in de poule was die van de winst van PKC bij en op Fortuna! Zodoende is de stand bovenin weer gewijzigd. Oranje Wit is nu lijstaanvoerder en Fortuna staat daar 2 punten achter. Uiteindelijk zullen zij (OW & Fortuna) naar de kruisfinales gaan. In de andere poule is ook nog spanning genoeg na het verlies van Dalto tegen DOS.
Voor ons resten nog 2 wedstrijden, na het vrije pinksterweekeinde eerst DeetosSnel en daarna nog de verre uitwedstrijd tegen DSC in Eindhoven. Volgens mij nog 2 uitdagingen want tegen beide teams hebben wij voor de zaal verloren. Willen wij deze 2e veldhelft niet als een nachtkaarsje uit laten gaan moeten we ‘er staan’ op 26 mei en 2 juni!

 

@