Foto's team van de week f1&f2 en e3&e7

Op 26 januari jongstleden waren de toppers van de E3 en de E7 team van de week bij de thuiswedstrijd van ons eerste. Op 2 februari waren de F1 en de F2 aan de beurt.

Wist je dat...

Wist je dat...

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wedstrijdverslag groen geel 1

Zaterdag de wedstrijd tegen Tempo, de nummer 1 in de hoofdklasse A. GG nummer 2 kan bij winst de koppositie overnemen. Vraag is natuurlijk of Tempo dat laat gebeuren. Tempo kan tegen GG altijd iets extra’s brengen en daar zal GG mee om moeten gaan. GG heeft bepaalde ideeën om Tempo te bedwingen, eens zien of dat eruit komt.

Wedstrijdverslag groen geel c3

In het verre Alkmaar traden wij aan met zeven meisjes en een jongen tegen zeven jongens en een meisje. Floor en Margot vielen bij ons in en deden het goed. Na een door de tegenstander gemiste strafworp wist Jiske uit een omdraaibal 1-0 te maken. Een plaatsfout, een van de vele in de eerste helft, zorgde voor 1-1. Binnen twee minuten lieten we door onoplettendheid twee doelpunten door 1-3. Van afstand schoot Jiske er 2-3 in. Rust. Er werd verzocht ... geen plaatsfouten meer te maken en feller te spelen. Een combinatie van Angel naar Floor betekende 3-3.

Terug naar overzicht

A1 kan het top a1 niet moeilijk maken

Door Edmond, 3 maanden geleden

Na een rommelige voorbereiding op de zaal is de kop er weer af voor wat betreft de eerste wedstrijd. Rommelig, hoezo ‘rommelig’ hoor ik u denken. Kleine uitleg waarbij het woord rommelig wellicht niet het juiste woord is, maar kwam bij mij als eerste in gedachten. 

Na een niet zo denderende 1e veldhelft, we staan immers 3e van onderen, waren we toe aan de zaal. Veel spelers spelen liever in de zaal en zijn ook veel beter in de zaal (eigen woorden). Maar omdat we dus op het veld niet zo veel in te brengen hadden, zagen we met schrik de indeling voor de zaalcompetitie tegemoet. Bijna alle bovenin de veldcompetitie spelende ploegen uit beide klassen staan bij ons ingedeeld. Daar het team niet optimaal presteert hadden de coaches bij de heren Danny & Koen weer toegevoegd aan de selectie. De eerste oefenwedstrijd, uit tegen DVO; uitkomend in de andere hoofdklasse, gingen we onderuit. Het werd, enigszins geflatteerd, maar wel duidelijk een dik verlies: 30-17. De tweede oefenwedstrijd de week erop, thuis tegen Dalto, verloren we ook, maar met een wat acceptabelere eindstand: 17-19. Nog één wedstrijd richting het begin van de competitie, de donderdag voor het startweekend, speelden we nog tegen Groen Geel 3. Deze wedstrijd werd wel netjes gewonnen; 11-18. Het lijkt een beetje te gaan komen, nog niet vaak scoorden we 18 doelpunten in een (veld)wedstrijd… Door voorgaande uiteenzetting kwam ik tot mijn woord ‘rommelig’ voor de voorbereiding.
Dan nu de eerste competitiewedstrijd van deze zaalcompetitie. We moesten op bezoek bij TOP in Sassenheim. Op het veld zijn we ook al een keer in Sassenheim geweest om tegen deze ploeg te spelen. Deze wedstrijd ging met duidelijke cijfers verloren, TOP won met 27-18. Een wedstrijd waar we lering uit konden trekken richting deze zaalwedstrijd. Wat moest er dus niet gebeuren vandaag? TOP in de flow laten komen en sterk starten (op het veld kwamen we binnen no-time met 5-1 achter). Zonder Romy (de laatste veldwedstrijd raakte zij geblesseerd) gingen we de strijd aan. Het begin was nog acceptabel; tot 2-3 bleven we gelijk op gaan. Daarna 4 doelpunten op rij voor de Sassemers en we stonden in 4 minuten tijd met 6-3 achter. We konden nog iets terug doen met de 6-4 en 6-5 maar hierna waren er 6 doelpunten achter elkaar van TOP en het verschil was gemaakt. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 15-6 stand. Opvallend hierbij was dat de doelpunten van Groen Geel alleen maar kwamen van Britt Ko en Scott. Bij TOP werden de doelpunten gemaakt over meer schijven, 9 door de dames en 6 door de heren.  
Na rust een TOP wat doorging met scoren over veel schijven. Uiteindelijk 13 doelpunten van de TOP dames en 16 van de heren. Er hadden nog veel meer doelpunten gescoord kunnen worden door de dames als de heren van TOP niet zo vaak voor de showballetjes zouden gaan. Deze werden veelal gemist terwijl de Sassemse dames vandaag veel efficiënter waren.
Bij ons na rust niet veel boeiends te melden. Nog 9 doelpunten konden wij tegenover het scoorgeweld van TOP stellen. De ingevallen Stef en Koen wisten ook nog een doelpuntje te maken. Ook Noor moest nog even invallen; Evelien raakte geblesseerd aan haar enkel.
We maken dus te weinig doelpunten en dat is toch wel even iets wat moet veranderen. Nou was het op het veld ook al een beetje zo, we hadden een abonnement op 14 doelpunten…, maar dat is iets waar we wel aan moeten gaan werken. Dat begint natuurlijk op de trainingen. Iets meer energie steken in beter worden door elkaar naar een hoger niveau te tillen.
Als we kijken naar wat de concurrentie heeft gedaan kunnen we zien dat wij van onze hele poule (en zelfs ook van de andere poule!) de minste doelpunten hebben gemaakt.
Zaterdag onze eerste thuiswedstrijd, we mogen om 15:15 uur (vóór GG 2 en GG1) aantreden tegen Fortuna. Fortuna is één van de ploegen die op het veld in de andere poule bovenin meedraait. Zij hebben hun eerste wedstrijd gewonnen, zij het nipt, met 18-17 van DeetosSnel. We zullen aan de bak moeten en er de hele wedstrijd 100% voor gaan, maar dat moeten we elke week, dat is geen verschil…

 

@