Wedstrijdverslag c3

Een terechte nederlaag jammer genoeg. Ruben en Dico speelden mee als goede invallers voor Calista en Maaike. We hadden er in het begin geen grip op. Ondanks aanwijzingen voor en tijdens de wedstrijd wisten we vooral doorloopballen niet te voorkomen. Na een door ons gemiste strafworp kwamen we snel 0-2 achter door... doorloopballen. Aanvallend ging het combineren wel goed, maar er kwam geen schotpoging uit. Er waren ook teveel plaatsfouten. Na een afstandsgoal tegen zorgde Ruben aangegeven door Fee voor 1 - 3. Met alweer twee...doorloopballen tegen werd het rust 1-5. In de tweede helft gingen we wat beter verdedigen.

Foto's team van de week f3 en f4

Zaterdag 1 december waren de F3 en de F4 team van de week. Ze mochten op de foto en oplopen met de spelers van ons vlaggenschip. In de rust van de wedstrijd van ons eerste hebben deze toppers hun korfbalkunsten mogen laten zien aan het grote publiek.

Vers uit de keuken...

Zaterdag zijn er weer lekkere broodjes verkrijgbaar...

Tins nieuwe shirtsponsor c2

TINS BV is het bedrijf van Ruben de Bruin. Met vele jaren ervaring bij installateurs als projectleider en bij inspectiebureaus op het gebied van sprinklerinstallaties begon hij in 2011 TINS BV. TINS is dé specialist in brandpreventie, sprinklerinstallaties en brandveiligheid. Met actuele kennis van de geldende wet- en regelgeving rondom sprinklers en brandveiligheid weten zij precies hoe het geregeld moet worden in elk gebouw en bij elke situatie. TINS BV adviseert, controleert en helpt bij al uw vragen om uw gebouw brandveiliger te maken. TINS sponsort de C2 doormiddel van fraaie shirts en inschietshirts en wenst de C2 veel succes in het nieuwe tenue.

Balsponsor: freek hypotheek zaandam

Zoals u op de foto al kunt zien, ook het korfbalechtpaar Dik heeft door vakkundige begeleiding van HVMS makelaardij en Freek Hypotheek een prachtig nieuw huis verkregen op het oude Groen Geel veld, dus straks lopend naar Groen Geel!

Terug naar overzicht

A1 kan het top a1 niet moeilijk maken

Door Edmond, 17 dagen geleden

Na een rommelige voorbereiding op de zaal is de kop er weer af voor wat betreft de eerste wedstrijd. Rommelig, hoezo ‘rommelig’ hoor ik u denken. Kleine uitleg waarbij het woord rommelig wellicht niet het juiste woord is, maar kwam bij mij als eerste in gedachten. 

Na een niet zo denderende 1e veldhelft, we staan immers 3e van onderen, waren we toe aan de zaal. Veel spelers spelen liever in de zaal en zijn ook veel beter in de zaal (eigen woorden). Maar omdat we dus op het veld niet zo veel in te brengen hadden, zagen we met schrik de indeling voor de zaalcompetitie tegemoet. Bijna alle bovenin de veldcompetitie spelende ploegen uit beide klassen staan bij ons ingedeeld. Daar het team niet optimaal presteert hadden de coaches bij de heren Danny & Koen weer toegevoegd aan de selectie. De eerste oefenwedstrijd, uit tegen DVO; uitkomend in de andere hoofdklasse, gingen we onderuit. Het werd, enigszins geflatteerd, maar wel duidelijk een dik verlies: 30-17. De tweede oefenwedstrijd de week erop, thuis tegen Dalto, verloren we ook, maar met een wat acceptabelere eindstand: 17-19. Nog één wedstrijd richting het begin van de competitie, de donderdag voor het startweekend, speelden we nog tegen Groen Geel 3. Deze wedstrijd werd wel netjes gewonnen; 11-18. Het lijkt een beetje te gaan komen, nog niet vaak scoorden we 18 doelpunten in een (veld)wedstrijd… Door voorgaande uiteenzetting kwam ik tot mijn woord ‘rommelig’ voor de voorbereiding.
Dan nu de eerste competitiewedstrijd van deze zaalcompetitie. We moesten op bezoek bij TOP in Sassenheim. Op het veld zijn we ook al een keer in Sassenheim geweest om tegen deze ploeg te spelen. Deze wedstrijd ging met duidelijke cijfers verloren, TOP won met 27-18. Een wedstrijd waar we lering uit konden trekken richting deze zaalwedstrijd. Wat moest er dus niet gebeuren vandaag? TOP in de flow laten komen en sterk starten (op het veld kwamen we binnen no-time met 5-1 achter). Zonder Romy (de laatste veldwedstrijd raakte zij geblesseerd) gingen we de strijd aan. Het begin was nog acceptabel; tot 2-3 bleven we gelijk op gaan. Daarna 4 doelpunten op rij voor de Sassemers en we stonden in 4 minuten tijd met 6-3 achter. We konden nog iets terug doen met de 6-4 en 6-5 maar hierna waren er 6 doelpunten achter elkaar van TOP en het verschil was gemaakt. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 15-6 stand. Opvallend hierbij was dat de doelpunten van Groen Geel alleen maar kwamen van Britt Ko en Scott. Bij TOP werden de doelpunten gemaakt over meer schijven, 9 door de dames en 6 door de heren.  
Na rust een TOP wat doorging met scoren over veel schijven. Uiteindelijk 13 doelpunten van de TOP dames en 16 van de heren. Er hadden nog veel meer doelpunten gescoord kunnen worden door de dames als de heren van TOP niet zo vaak voor de showballetjes zouden gaan. Deze werden veelal gemist terwijl de Sassemse dames vandaag veel efficiënter waren.
Bij ons na rust niet veel boeiends te melden. Nog 9 doelpunten konden wij tegenover het scoorgeweld van TOP stellen. De ingevallen Stef en Koen wisten ook nog een doelpuntje te maken. Ook Noor moest nog even invallen; Evelien raakte geblesseerd aan haar enkel.
We maken dus te weinig doelpunten en dat is toch wel even iets wat moet veranderen. Nou was het op het veld ook al een beetje zo, we hadden een abonnement op 14 doelpunten…, maar dat is iets waar we wel aan moeten gaan werken. Dat begint natuurlijk op de trainingen. Iets meer energie steken in beter worden door elkaar naar een hoger niveau te tillen.
Als we kijken naar wat de concurrentie heeft gedaan kunnen we zien dat wij van onze hele poule (en zelfs ook van de andere poule!) de minste doelpunten hebben gemaakt.
Zaterdag onze eerste thuiswedstrijd, we mogen om 15:15 uur (vóór GG 2 en GG1) aantreden tegen Fortuna. Fortuna is één van de ploegen die op het veld in de andere poule bovenin meedraait. Zij hebben hun eerste wedstrijd gewonnen, zij het nipt, met 18-17 van DeetosSnel. We zullen aan de bak moeten en er de hele wedstrijd 100% voor gaan, maar dat moeten we elke week, dat is geen verschil…

 

@