A1: dubbeltje wil maar niet de goede kant op vallen…

Zaterdag 18 mei 2019, de dag die door velen verbonden zal blijven aan het Eurovisie Songfestival en Duncan Laurence. Da’s mooi, maar ik heb er niets mee. Deze dag moest de A1 aantreden tegen Dalto uit Driebergen. We waren op tijd op de plaats van bestemming, de auto’s stonden echter erg verspreid over diverse parkeerplaatsen. Het juiste weggetje naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats werd maar door een enkeling gevonden. Op papier staat Dalto 3 punten boven ons. De vorige keer, vóór de zaalcompetitie, wisten we de punten van Dalto in Wormer te houden door te winnen met 16-13.  Deze keer stond...

Pupillenkamp nieuws

  

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Kom je naar de vergadering?

Beste leden, Maandag 20 mei vindt de HALV plaats om 20.00 uur in de GG kantine. Hierbij de agenda en de vergaderstukken voor deze avond. 

Vertrouwens contact persoon

 

Terug naar overzicht

A1 kan het top a1 niet moeilijk maken

Door Edmond, 6 maanden geleden

Na een rommelige voorbereiding op de zaal is de kop er weer af voor wat betreft de eerste wedstrijd. Rommelig, hoezo ‘rommelig’ hoor ik u denken. Kleine uitleg waarbij het woord rommelig wellicht niet het juiste woord is, maar kwam bij mij als eerste in gedachten. 

Na een niet zo denderende 1e veldhelft, we staan immers 3e van onderen, waren we toe aan de zaal. Veel spelers spelen liever in de zaal en zijn ook veel beter in de zaal (eigen woorden). Maar omdat we dus op het veld niet zo veel in te brengen hadden, zagen we met schrik de indeling voor de zaalcompetitie tegemoet. Bijna alle bovenin de veldcompetitie spelende ploegen uit beide klassen staan bij ons ingedeeld. Daar het team niet optimaal presteert hadden de coaches bij de heren Danny & Koen weer toegevoegd aan de selectie. De eerste oefenwedstrijd, uit tegen DVO; uitkomend in de andere hoofdklasse, gingen we onderuit. Het werd, enigszins geflatteerd, maar wel duidelijk een dik verlies: 30-17. De tweede oefenwedstrijd de week erop, thuis tegen Dalto, verloren we ook, maar met een wat acceptabelere eindstand: 17-19. Nog één wedstrijd richting het begin van de competitie, de donderdag voor het startweekend, speelden we nog tegen Groen Geel 3. Deze wedstrijd werd wel netjes gewonnen; 11-18. Het lijkt een beetje te gaan komen, nog niet vaak scoorden we 18 doelpunten in een (veld)wedstrijd… Door voorgaande uiteenzetting kwam ik tot mijn woord ‘rommelig’ voor de voorbereiding.
Dan nu de eerste competitiewedstrijd van deze zaalcompetitie. We moesten op bezoek bij TOP in Sassenheim. Op het veld zijn we ook al een keer in Sassenheim geweest om tegen deze ploeg te spelen. Deze wedstrijd ging met duidelijke cijfers verloren, TOP won met 27-18. Een wedstrijd waar we lering uit konden trekken richting deze zaalwedstrijd. Wat moest er dus niet gebeuren vandaag? TOP in de flow laten komen en sterk starten (op het veld kwamen we binnen no-time met 5-1 achter). Zonder Romy (de laatste veldwedstrijd raakte zij geblesseerd) gingen we de strijd aan. Het begin was nog acceptabel; tot 2-3 bleven we gelijk op gaan. Daarna 4 doelpunten op rij voor de Sassemers en we stonden in 4 minuten tijd met 6-3 achter. We konden nog iets terug doen met de 6-4 en 6-5 maar hierna waren er 6 doelpunten achter elkaar van TOP en het verschil was gemaakt. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 15-6 stand. Opvallend hierbij was dat de doelpunten van Groen Geel alleen maar kwamen van Britt Ko en Scott. Bij TOP werden de doelpunten gemaakt over meer schijven, 9 door de dames en 6 door de heren.  
Na rust een TOP wat doorging met scoren over veel schijven. Uiteindelijk 13 doelpunten van de TOP dames en 16 van de heren. Er hadden nog veel meer doelpunten gescoord kunnen worden door de dames als de heren van TOP niet zo vaak voor de showballetjes zouden gaan. Deze werden veelal gemist terwijl de Sassemse dames vandaag veel efficiënter waren.
Bij ons na rust niet veel boeiends te melden. Nog 9 doelpunten konden wij tegenover het scoorgeweld van TOP stellen. De ingevallen Stef en Koen wisten ook nog een doelpuntje te maken. Ook Noor moest nog even invallen; Evelien raakte geblesseerd aan haar enkel.
We maken dus te weinig doelpunten en dat is toch wel even iets wat moet veranderen. Nou was het op het veld ook al een beetje zo, we hadden een abonnement op 14 doelpunten…, maar dat is iets waar we wel aan moeten gaan werken. Dat begint natuurlijk op de trainingen. Iets meer energie steken in beter worden door elkaar naar een hoger niveau te tillen.
Als we kijken naar wat de concurrentie heeft gedaan kunnen we zien dat wij van onze hele poule (en zelfs ook van de andere poule!) de minste doelpunten hebben gemaakt.
Zaterdag onze eerste thuiswedstrijd, we mogen om 15:15 uur (vóór GG 2 en GG1) aantreden tegen Fortuna. Fortuna is één van de ploegen die op het veld in de andere poule bovenin meedraait. Zij hebben hun eerste wedstrijd gewonnen, zij het nipt, met 18-17 van DeetosSnel. We zullen aan de bak moeten en er de hele wedstrijd 100% voor gaan, maar dat moeten we elke week, dat is geen verschil…

 

@