Vers uit de keuken...

We hebben zaterdag lekkere verse hamburgers van de grill.

Info paaseierentocht

Morgen gaan we op paaseierentocht!

Gevonden op het veld

Nog een paar plekjes voor pupillenkamp 2019. ook voor alle pupillen die 6 jaar zijn en dit jaar 7 worden!

Hallo Pupillen! 

Ijs

Heerlijk dat warme voorjaarszonnetje. ‘Tijd voor een ijsje met dit weer!’ denk ik. Onzin dat ik dat nu denk, want bij ons in het gezin hebben we als motto: ‘Het is altijd weer voor een ijsje!’ 

Terug naar overzicht

A1: gemiste kans tegen koploper top…

Door Edmond, 2 maanden geleden

Na het knappe resultaat vorige week tegen Achilles (26-25 winst) kwam afgelopen zaterdag de koploper in Hoofdklasse A op bezoek. Al 2x zijn we TOP tegen gekomen. Op het veld kwamen we behoorlijk tekort, het werd in Sassenheim 27-18. De eerste wedstrijd in de zaal was ook tegen TOP en ook daar konden we geen potten breken; 29-15. De verwachtingen waren begrijpelijkerwijs niet hooggespannen. Aan de andere kant heeft TOP af en toe ook mindere dagen. De wedstrijd tegen Achilles in Den Haag bijvoorbeeld eindigde in een verrassend gelijkspel. Dat was ook niet ingecalculeerd door de Sassenheimers. Er zijn dus mogelijkheden, ook voor ons. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat we in ieder geval ons niveau halen en nog wel meer dan dat. De inzet moet 100% zijn en er wordt misschien wel wat meer gevraagd op het fysieke vlak.

De start was voor ons. In de eerste aanval was het raak van onder de paal door Evelien. Helaas wist TOP in de aanval daarop alweer gelijk te maken. Na 5 minuten moesten we in de achtervolging want TOP kwam op 1-3. Na 7 minuten konden we de stand toch weer gelijk trekken 3-3. De gasten wisten weer een gaatje van 2 te slaan bij 3-5, waarna wij weer op gelijke hoogte konden komen, 5-5. Opvallend hierbij was dat, tot dat moment, maar 1 vak doelpunten kon maken en ook doorliet. Na de 5-5 mengde het andere vak zich ook in de strijd met 2 doelpunten en zodoende konden wíj een gaatje van 2 slaan. De 2 punten verschil bleven ook nog staan bij 9-7 en bij 9-9 had TOP de wedstrijd weer in evenwicht gebracht. Zij namen direct een time-out en wisten hierna de ruststand op 9-10 te zetten. Na de mandarijnen begon TOP beter aan de tweede helft dan wij en zij pakten een voorsprong van 2 punten bij 9-11. We raakten niet van ons stuk en met 11-11 en 12-12 was het weer gelijk. Daarna een hele sterke fase van Groen Geel. Een lange periode wisten de gasten uit Sassenheim de korf niet te vinden en wij kwamen hierdoor zelfs op 16-12 en zelfs 17-13. Een riante uitgangspositie richting het einde van de wedstrijd. Het was echter nog lang en TOP raakte niet heel erg in paniek. Na de 17-13, ongeveer een kwartier voor tijd, lukte het Groen Geel niet meer om een doelpunt te maken. Cruciale fase in de wedstrijd. Wat voor mogelijkheden hadden we nog om in ieder geval mee te blijven scoren met TOP en zodoende een positief verschil op het scorebord te laten staan? Die vraag zal veel door onze hoofden zijn gegaan en zeker ook na de wedstrijd. Niet alleen bij ons, maar ook bij het publiek dat hard zijn best deed om ons er doorheen te slepen, maar het lukte niet. TOP kwam steeds dichterbij. Zo erg zelfs dat ze op een gegeven moment de achterstand van 4 punten hadden weggewerkt en gelijk kwamen met 17-17. We probeerden uit alle macht om doelpunten te forceren, maar dit wilde niet lukken. Verkeerde keuzes bij Groen Geel hielp TOP weer helemaal terug in de wedstrijd en met 17-19 namen zij weer het voortouw in de wedstrijd. Het lukte ons maar niet om de korf nog te vinden. Ongeveer een kwartier lang geen doelpunten meer maken is natuurlijk ‘killing’. Dan is 4 doelpunten voorsprong natuurlijk niets meer waard. Dat bleek ook wel. TOP stond met de armen omhoog na de 2e 25 minuten zuivere speeltijd.
Wat is dit een gemiste kans! We waren zo dichtbij een soort van stunt tegen de koploper. Het zou kunnen dat we nog wel eens aan deze wedstrijd terug denken verderop in de competitie. We staan nog steeds op een zeer gevaarlijke een na laatste plek. Wat we als positief punt uit deze wedstrijd kunnen halen is dat we het een topploeg die volop meedoet voor de Play-offs ook lastig kunnen maken. Nou hoeven wij natuurlijk niet meer na te denken over de Play-offs, maar de onderkant van de ranglijst is niet ver weg... We moeten alle zeilen bijzetten en daarvoor is een geslaagde stunt tegen één van de topploegen een must.
Aanstaande zaterdag staat de (uit)wedstrijd tegen Fortuna op het programma. Om kans te maken op één van de Play-off plekken zullen ze moeten winnen en dus hoeven we daar in Delft geen kadootjes te verwachten. We zullen zelf met de inzet van afgelopen zaterdag, een beetje meer mazzel en wellicht wat betere keuzes het de Fortunezen lastig moeten maken. De punten zijn hard nodig!

 

@