Kangoeroe trainer gezocht!

Ja je leest het goed... Voor de kangoeroes zijn we voor komend zaalseizoen op zoek naar een opvolger voor Joeri Kok. De kangoeroes zijn onze jongste korfballers. Zij zijn tussen de 5 en 6 jaar oud en trainen op woensdagmiddag van 16.00-16.45.Ze spelen nog geen wedstrijden.Lijkt het jou leuk om met deze enthousiaste groep aan de slag te gaan?Neem dan contact op met Charlotte LooijCharlotterienstra@gmail.com

Je kunt je weer zelf inroosteren voor een kantinedienst!

De eerste diensten, die te maken hebben met verschillende activiteiten en oefenwedstrijden, staan weer in de Sportlink-app.Verder wachten velen met spanning op het nieuwe wedstrijdenoverzicht. Zodra het definitieve KNKV-overzicht bekend is, zullen alle bijbehorende diensten in de app geplaatst worden.Houd dus de website en de app in de gaten! Wat als het je niet lukt om zelf in te roosteren? Dan kan het volgende aan de hand zijn:

Foto's kampioenschap d2

Bekijk hier de foto's van de kampioenswedstrijd en de huldiging van de D2.

Druk bezochte scholing voor e en f-trainers

Het veldseizoen zit er voor de meeste jeugdploegen wel op, de hoogste tijd dus om met onze jeugdtrainers te evalueren en plannen te maken voor het zaalseizoen. Onder leiding van Desiree Huisman werden de punten besproken die al goed gaan, maar ook werd er over de zogenaamde verbeterpunten gesproken. Zowel op tactisch- als op technisch gebied werden voor de lange termijn doelen opgesteld om met de kinderen aan te gaan werken. Tijdens de bijeenkomst werd oefenstof doorgenomen, werden er trainingen gemaakt, werd er besproken hoe om te gaan met eventuele weerstand bij kinderen en werden er tips en tops uitgewisseld.

Gevonden voorwerpen tot 15 oktober 2018

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Terug naar overzicht

A1 geen moment in de wedstrijd, punten blijven in bennekom

Door Edmond, 12 dagen geleden

Uitgangspunt voor aanvang van de wedstrijd tegen DVO was: óf wij nemen 5 punten afstand van hen óf zij komen tot 1 punt van ons. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk; DVO liet ons geen moment ín de wedstrijd komen. Op alle fronten troefden zij ons af.

Al na 2 minuten liepen we tegen het eerste tegendoelpunt op. We konden nog gelijkmaken, maar 0-0 en 1-1 waren de enige twee keren dat we naast DVO mochten ‘staan’ in de stand.  De Bennekommers maakten snel een verschil van 4 doelpunten en hielden dat lang vast. Sterker nog, dit werd alleen maar uitgebreid. Met 8-4 en 9-5 bleef het inderdaad 4, maar met 13-5 was het verschil zelfs 8.  Vlak voor rust wisten wij de marge op 6 te zetten. Tegen beter weten in en met de ervaring van de voorgaande ‘tweede helften’ hadden we nog hoop dat we na rust nog wat recht konden zetten. Inderdaad; ijdele hoop. DVO ging rustig verder met doen waar het de hele wedstrijd goed in was: veel rebound (over 4 ‘grote’ heren) en een goed schotrendement. Van de 24 doelpunten kwam bijna de helft via een schot van (grote) afstand. Te weinig druk op dit schot zorgde voor veel herhaling. Maar zelfs al was er wel druk schoten ze nog met scherp. Vorige week was dat natuurlijk ook zo, maar Dalto had een veel slechter rendement uit het schot. Vaak zie je op een gegeven moment wel het rendement dalen, maar DVO bleef scoren van afstand. We kwamen, na rust, nog wel even terug in de wedstrijd; met 14-10 was het verschil nog maar 4. Maar als je dan nét de mazzel niet hebt om dat laatste verschil weg te werken zinkt de moed je in de schoenen. Het geluk van doorloopballetjes (net mis), strafworpen nét niet gekregen (tot 2 keer toe kreeg DVO er zelfs één bij een reboundduel en wij niet eens toen een speler door 2 tegenstanders werd getorpedeerd), geluk bij een vrije bal (2x afgefloten om een merkwaardige reden, kon na de wedstrijd ook niet overtuigend uitgelegd worden), balletjes nét erin en er toch weer uit…. Ja dan ga je dat verschil dus niet meer overbruggen. En dat lag absoluut niet aan de scheidsrechter hoor! Gewoon het beetje geluk wat je mist op bepaalde momenten.
Zoals gezegd, DVO ging vrolijk door, na onze sterke fase (bij 14-10) konden zij het verschil toch weer vergroten tot 8 punten bij 20-12. Met nog 5/6 minuten te spelen zag het er naar uit dat wij deze wedstrijd als verloren mochten beschouwen. In de time out werd nog wel even benadrukt dat we deze wedstrijd dan wel zouden verliezen, maar dat we in ieder geval strijdend ten onder moesten gaan. Hier kwam niet heel veel van terecht, mede door de Bennekommers die inmiddels vleugels hadden gekregen en de moeilijkste ballen raak gooiden. Via 22-14 naar 24-14 was het verschil dan toch uiteindelijk 10.
Een terecht verlies en een dikke ook. DVO ging er volledig voor voor eigen publiek en wij konden daar weinig tegenover stellen. Weinig spelers haalden een ‘voldoende’. Aan de ene kant deze wedstrijd gauw vergeten, aan de andere kant is dit dan ook wel weer een leermomentje. Je zult élke wedstrijd, ongeacht de tegenstander,  volledige inzet (>100%) moeten leveren, strijd moeten aangaan (hoe goed, groot, snel of gewiekst de tegenstander ook is), veerkracht tonen (hoeveel doelpunten verschil is nou écht een groot verschil…) kortom: er altijd voor gaan.
De verschillen in onze poule zijn nog niet groot. Alleen Unitas bungelt duidelijk onderin met 0 punten. De rest staat dicht bij elkaar; het verschil tussen de nummer een na laatste (AVO) en de koploper (op dit moment TOP & DOS) is maar 3 punten. Wij staan op de koplopers 1 punt achter, maar krijgen de komende 2 wedstrijden te maken mét deze koplopers. Op 20 oktober mogen wij naar Sassenheim voor de ontmoeting met TOP, maar eerst komt DOS’46 naar Wormer.
Zaterdag 13 oktober om 13:00 uur moeten wij aantreden tegen deze sterke tegenstander uit Nijeveen. Hopelijk met ‘U’ langs de kant! Ook Groen Geel 2 en 1 spelen thuis deze zaterdag. We gaan voor een leuk middagje Groen Geel op 13 oktober!

 

@