Wedstrijdverslag c3

Een terechte nederlaag jammer genoeg. Ruben en Dico speelden mee als goede invallers voor Calista en Maaike. We hadden er in het begin geen grip op. Ondanks aanwijzingen voor en tijdens de wedstrijd wisten we vooral doorloopballen niet te voorkomen. Na een door ons gemiste strafworp kwamen we snel 0-2 achter door... doorloopballen. Aanvallend ging het combineren wel goed, maar er kwam geen schotpoging uit. Er waren ook teveel plaatsfouten. Na een afstandsgoal tegen zorgde Ruben aangegeven door Fee voor 1 - 3. Met alweer twee...doorloopballen tegen werd het rust 1-5. In de tweede helft gingen we wat beter verdedigen.

Foto's team van de week f3 en f4

Zaterdag 1 december waren de F3 en de F4 team van de week. Ze mochten op de foto en oplopen met de spelers van ons vlaggenschip. In de rust van de wedstrijd van ons eerste hebben deze toppers hun korfbalkunsten mogen laten zien aan het grote publiek.

Vers uit de keuken...

Zaterdag zijn er weer lekkere broodjes verkrijgbaar...

Tins nieuwe shirtsponsor c2

TINS BV is het bedrijf van Ruben de Bruin. Met vele jaren ervaring bij installateurs als projectleider en bij inspectiebureaus op het gebied van sprinklerinstallaties begon hij in 2011 TINS BV. TINS is dé specialist in brandpreventie, sprinklerinstallaties en brandveiligheid. Met actuele kennis van de geldende wet- en regelgeving rondom sprinklers en brandveiligheid weten zij precies hoe het geregeld moet worden in elk gebouw en bij elke situatie. TINS BV adviseert, controleert en helpt bij al uw vragen om uw gebouw brandveiliger te maken. TINS sponsort de C2 doormiddel van fraaie shirts en inschietshirts en wenst de C2 veel succes in het nieuwe tenue.

Balsponsor: freek hypotheek zaandam

Zoals u op de foto al kunt zien, ook het korfbalechtpaar Dik heeft door vakkundige begeleiding van HVMS makelaardij en Freek Hypotheek een prachtig nieuw huis verkregen op het oude Groen Geel veld, dus straks lopend naar Groen Geel!

Terug naar overzicht

A1 geen moment in de wedstrijd, punten blijven in bennekom

Door Edmond, 2 maanden geleden

Uitgangspunt voor aanvang van de wedstrijd tegen DVO was: óf wij nemen 5 punten afstand van hen óf zij komen tot 1 punt van ons. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk; DVO liet ons geen moment ín de wedstrijd komen. Op alle fronten troefden zij ons af.

Al na 2 minuten liepen we tegen het eerste tegendoelpunt op. We konden nog gelijkmaken, maar 0-0 en 1-1 waren de enige twee keren dat we naast DVO mochten ‘staan’ in de stand.  De Bennekommers maakten snel een verschil van 4 doelpunten en hielden dat lang vast. Sterker nog, dit werd alleen maar uitgebreid. Met 8-4 en 9-5 bleef het inderdaad 4, maar met 13-5 was het verschil zelfs 8.  Vlak voor rust wisten wij de marge op 6 te zetten. Tegen beter weten in en met de ervaring van de voorgaande ‘tweede helften’ hadden we nog hoop dat we na rust nog wat recht konden zetten. Inderdaad; ijdele hoop. DVO ging rustig verder met doen waar het de hele wedstrijd goed in was: veel rebound (over 4 ‘grote’ heren) en een goed schotrendement. Van de 24 doelpunten kwam bijna de helft via een schot van (grote) afstand. Te weinig druk op dit schot zorgde voor veel herhaling. Maar zelfs al was er wel druk schoten ze nog met scherp. Vorige week was dat natuurlijk ook zo, maar Dalto had een veel slechter rendement uit het schot. Vaak zie je op een gegeven moment wel het rendement dalen, maar DVO bleef scoren van afstand. We kwamen, na rust, nog wel even terug in de wedstrijd; met 14-10 was het verschil nog maar 4. Maar als je dan nét de mazzel niet hebt om dat laatste verschil weg te werken zinkt de moed je in de schoenen. Het geluk van doorloopballetjes (net mis), strafworpen nét niet gekregen (tot 2 keer toe kreeg DVO er zelfs één bij een reboundduel en wij niet eens toen een speler door 2 tegenstanders werd getorpedeerd), geluk bij een vrije bal (2x afgefloten om een merkwaardige reden, kon na de wedstrijd ook niet overtuigend uitgelegd worden), balletjes nét erin en er toch weer uit…. Ja dan ga je dat verschil dus niet meer overbruggen. En dat lag absoluut niet aan de scheidsrechter hoor! Gewoon het beetje geluk wat je mist op bepaalde momenten.
Zoals gezegd, DVO ging vrolijk door, na onze sterke fase (bij 14-10) konden zij het verschil toch weer vergroten tot 8 punten bij 20-12. Met nog 5/6 minuten te spelen zag het er naar uit dat wij deze wedstrijd als verloren mochten beschouwen. In de time out werd nog wel even benadrukt dat we deze wedstrijd dan wel zouden verliezen, maar dat we in ieder geval strijdend ten onder moesten gaan. Hier kwam niet heel veel van terecht, mede door de Bennekommers die inmiddels vleugels hadden gekregen en de moeilijkste ballen raak gooiden. Via 22-14 naar 24-14 was het verschil dan toch uiteindelijk 10.
Een terecht verlies en een dikke ook. DVO ging er volledig voor voor eigen publiek en wij konden daar weinig tegenover stellen. Weinig spelers haalden een ‘voldoende’. Aan de ene kant deze wedstrijd gauw vergeten, aan de andere kant is dit dan ook wel weer een leermomentje. Je zult élke wedstrijd, ongeacht de tegenstander,  volledige inzet (>100%) moeten leveren, strijd moeten aangaan (hoe goed, groot, snel of gewiekst de tegenstander ook is), veerkracht tonen (hoeveel doelpunten verschil is nou écht een groot verschil…) kortom: er altijd voor gaan.
De verschillen in onze poule zijn nog niet groot. Alleen Unitas bungelt duidelijk onderin met 0 punten. De rest staat dicht bij elkaar; het verschil tussen de nummer een na laatste (AVO) en de koploper (op dit moment TOP & DOS) is maar 3 punten. Wij staan op de koplopers 1 punt achter, maar krijgen de komende 2 wedstrijden te maken mét deze koplopers. Op 20 oktober mogen wij naar Sassenheim voor de ontmoeting met TOP, maar eerst komt DOS’46 naar Wormer.
Zaterdag 13 oktober om 13:00 uur moeten wij aantreden tegen deze sterke tegenstander uit Nijeveen. Hopelijk met ‘U’ langs de kant! Ook Groen Geel 2 en 1 spelen thuis deze zaterdag. We gaan voor een leuk middagje Groen Geel op 13 oktober!

 

@