Kangoeroe trainer gezocht!

Ja je leest het goed... Voor de kangoeroes zijn we voor komend zaalseizoen op zoek naar een opvolger voor Joeri Kok. De kangoeroes zijn onze jongste korfballers. Zij zijn tussen de 5 en 6 jaar oud en trainen op woensdagmiddag van 16.00-16.45.Ze spelen nog geen wedstrijden.Lijkt het jou leuk om met deze enthousiaste groep aan de slag te gaan?Neem dan contact op met Charlotte LooijCharlotterienstra@gmail.com

Je kunt je weer zelf inroosteren voor een kantinedienst!

De eerste diensten, die te maken hebben met verschillende activiteiten en oefenwedstrijden, staan weer in de Sportlink-app.Verder wachten velen met spanning op het nieuwe wedstrijdenoverzicht. Zodra het definitieve KNKV-overzicht bekend is, zullen alle bijbehorende diensten in de app geplaatst worden.Houd dus de website en de app in de gaten! Wat als het je niet lukt om zelf in te roosteren? Dan kan het volgende aan de hand zijn:

Foto's kampioenschap d2

Bekijk hier de foto's van de kampioenswedstrijd en de huldiging van de D2.

Druk bezochte scholing voor e en f-trainers

Het veldseizoen zit er voor de meeste jeugdploegen wel op, de hoogste tijd dus om met onze jeugdtrainers te evalueren en plannen te maken voor het zaalseizoen. Onder leiding van Desiree Huisman werden de punten besproken die al goed gaan, maar ook werd er over de zogenaamde verbeterpunten gesproken. Zowel op tactisch- als op technisch gebied werden voor de lange termijn doelen opgesteld om met de kinderen aan te gaan werken. Tijdens de bijeenkomst werd oefenstof doorgenomen, werden er trainingen gemaakt, werd er besproken hoe om te gaan met eventuele weerstand bij kinderen en werden er tips en tops uitgewisseld.

Gevonden voorwerpen tot 15 oktober 2018

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Terug naar overzicht

A1: 2 gespeeld, 6 punten

Door Edmond, 33 dagen geleden

Is dat zo? 6 punten uit 2 wedstrijden? Natuurlijk niet, het is nog altijd zo dat je met korfbal 2 punten krijgt voor een gewonnen wedstrijd. Maar bij het binnenkomen van de kantine ná de wedstrijd was de opmerking dat winnen van KZ voelt als dubbele punten. Zo’n streekderby brengt toch wel wat teweeg. Een gezonde rivaliteit is niets mis mee. Vóór en ná de wedstrijd kunnen we natuurlijk wel gewoon tegen elkaar doen.

Buiten dat het een streekderby is, is het ook gewoon een wedstrijd van 2 ploegen die beide hun eerste wedstrijd hebben gewonnen. De winst van KZ op DOS’46 schat ik daarbij iets hoger in. Ook gezien het resultaat van DOS in hún tweede wedstrijd; 24-14 winnen van Unitas (waar wij dus van hadden gewonnen in onze eerste wedstrijd). Maar dat zijn beschouwingen vooraf, dit geeft geen garantie voor een goede pot korfbal. Achteraf kan je zeggen dat deze wedstrijd er één was met niet heel hoogstaand korfbal, maar met veel inzet en veel spanning. De inzet van beide kanten en de spanning door de scores die dicht bij elkaar bleven.
Het begin van de wedstrijd was afwachtend. Beide ploegen tasten elkaar wat af. Natuurlijk zijn we geen onbekenden van elkaar (o.a. RTC) maar elkaar tegemoet treden als Groen Geel en KZ is net weer even anders. KZ wist de score te openen en na 11 minuten hadden zij de tweede er ook in liggen. Deze voorsprong wisten wij snel te pareren; na 13 minuten stond het alweer gelijk. Via 3-3, 4-4, 5-5, 6-6 kwam KZ bij 6-8 weer op 2 punten, maar ook deze voorsprong was binnen 4 minuten weer geneutraliseerd. En dus was 8-8 ook de ruststand. Groen Geel kwam veel scherper uit de rust. Via drie doelpunten op rij wisten we een gaatje te slaan. De voorsprong werd de hele 2e helft vast gehouden. Deze bleef geen 3 punten, maar dichterbij dan 1 punt is KZ niet meer gekomen. Wil dat dan ook zeggen dat de spanning de tweede helft minder was? Absoluut niet. Het missen van mooie kansen, maar ook van strafworpen werd door beide ploegen eerlijk verdeeld. De spanning aan het einde van de wedstrijd kwam bijna nog tot een climax doordat KZ terug kwam tot één punt. Zij hadden op dat moment het betere van het spel of moet je zeggen dat Groen Geel deze fase niet slim uitspeelde. KZ wist door slordigheden deze fase niet te benutten voor een gelijkmaker. Zij hebben richting het eindsignaal tot een aantal keer toe een kans gehad. Omdat KZ hun kans op een gelijkspel niet pakte wist Tijmen, bijna in het eindsignaal, de stand alsnog op 2 doelpunten verschil te zetten middels een raak afstandsschot. Vlak daarvoor had hij bijna de wedstrijd richting een gelijkspel laten komen door laconiek balverlies. En daarmee gooide hij, zoals dat zo mooi heet, de wedstrijd netjes in het slot. En zo staat de A1 dus na twee gewonnen wedstrijden niet op 6 punten, maar op 4 punten.
Volgende week moeten we de verre reis richting Assen maken voor de wedstrijd tegen AVO. Het verleden (in ieder geval de afgelopen 2 jaren) leert dat je ín Assen nooit makkelijke wedstrijden speelt. Weliswaar kreeg AVO er dit weekend aardig van langs tegen TOP, maar dit was inderdaad…bij TOP. Thuis hadden zij hun eerste wedstrijd nipt verloren van Dalto.
We zullen er dus vanaf het begin moeten staan in Assen. Deze week weer scherp trainen, ook de extra training voor sommigen bij het RTC weer meepikken en dan hopelijk richting die 6 punten!

 

@