Seizoensafsluiting e- en f-pupillen woensdag 19 juni

Woensdag 19 juni is de seizoensafsluiting van de E- en F-pupillen en de D5. De laatste training wordt een leuke training met verschillende spelletjes. De training is voor alle teams van 17 tot 18 uur en als afsluiting gaan de kinderen pannenkoeken eten bij Groen Geel. De ouders van de verschillende teams zijn door hun coaches/trainers benaderd voor het bakken van de pannenkoeken.

Voorlopige teamindelingen aspiranten en junioren

Beste spelers, Hierbij de voorlopige team indelingen (let op deze indeling kan nog wijzigen vanwege afzeggingen en of nieuwe leden).

Voorlopige teamindelingen pupillen

Beste pupillen, Hierbij de voorlopige team indelingen (let op deze indeling zou nog gewijzigd kunnen worden vanwege afzeggingen en/of nieuwe leden).

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen.

Zondag1 klaar...

Ondanks 2e plaats is het seizoen toch geslaagd.

Terug naar overzicht

A1: 2 gespeeld, 6 punten

Door Edmond, 9 maanden geleden

Is dat zo? 6 punten uit 2 wedstrijden? Natuurlijk niet, het is nog altijd zo dat je met korfbal 2 punten krijgt voor een gewonnen wedstrijd. Maar bij het binnenkomen van de kantine ná de wedstrijd was de opmerking dat winnen van KZ voelt als dubbele punten. Zo’n streekderby brengt toch wel wat teweeg. Een gezonde rivaliteit is niets mis mee. Vóór en ná de wedstrijd kunnen we natuurlijk wel gewoon tegen elkaar doen.

Buiten dat het een streekderby is, is het ook gewoon een wedstrijd van 2 ploegen die beide hun eerste wedstrijd hebben gewonnen. De winst van KZ op DOS’46 schat ik daarbij iets hoger in. Ook gezien het resultaat van DOS in hún tweede wedstrijd; 24-14 winnen van Unitas (waar wij dus van hadden gewonnen in onze eerste wedstrijd). Maar dat zijn beschouwingen vooraf, dit geeft geen garantie voor een goede pot korfbal. Achteraf kan je zeggen dat deze wedstrijd er één was met niet heel hoogstaand korfbal, maar met veel inzet en veel spanning. De inzet van beide kanten en de spanning door de scores die dicht bij elkaar bleven.
Het begin van de wedstrijd was afwachtend. Beide ploegen tasten elkaar wat af. Natuurlijk zijn we geen onbekenden van elkaar (o.a. RTC) maar elkaar tegemoet treden als Groen Geel en KZ is net weer even anders. KZ wist de score te openen en na 11 minuten hadden zij de tweede er ook in liggen. Deze voorsprong wisten wij snel te pareren; na 13 minuten stond het alweer gelijk. Via 3-3, 4-4, 5-5, 6-6 kwam KZ bij 6-8 weer op 2 punten, maar ook deze voorsprong was binnen 4 minuten weer geneutraliseerd. En dus was 8-8 ook de ruststand. Groen Geel kwam veel scherper uit de rust. Via drie doelpunten op rij wisten we een gaatje te slaan. De voorsprong werd de hele 2e helft vast gehouden. Deze bleef geen 3 punten, maar dichterbij dan 1 punt is KZ niet meer gekomen. Wil dat dan ook zeggen dat de spanning de tweede helft minder was? Absoluut niet. Het missen van mooie kansen, maar ook van strafworpen werd door beide ploegen eerlijk verdeeld. De spanning aan het einde van de wedstrijd kwam bijna nog tot een climax doordat KZ terug kwam tot één punt. Zij hadden op dat moment het betere van het spel of moet je zeggen dat Groen Geel deze fase niet slim uitspeelde. KZ wist door slordigheden deze fase niet te benutten voor een gelijkmaker. Zij hebben richting het eindsignaal tot een aantal keer toe een kans gehad. Omdat KZ hun kans op een gelijkspel niet pakte wist Tijmen, bijna in het eindsignaal, de stand alsnog op 2 doelpunten verschil te zetten middels een raak afstandsschot. Vlak daarvoor had hij bijna de wedstrijd richting een gelijkspel laten komen door laconiek balverlies. En daarmee gooide hij, zoals dat zo mooi heet, de wedstrijd netjes in het slot. En zo staat de A1 dus na twee gewonnen wedstrijden niet op 6 punten, maar op 4 punten.
Volgende week moeten we de verre reis richting Assen maken voor de wedstrijd tegen AVO. Het verleden (in ieder geval de afgelopen 2 jaren) leert dat je ín Assen nooit makkelijke wedstrijden speelt. Weliswaar kreeg AVO er dit weekend aardig van langs tegen TOP, maar dit was inderdaad…bij TOP. Thuis hadden zij hun eerste wedstrijd nipt verloren van Dalto.
We zullen er dus vanaf het begin moeten staan in Assen. Deze week weer scherp trainen, ook de extra training voor sommigen bij het RTC weer meepikken en dan hopelijk richting die 6 punten!

 

@