Wedstrijdverslag c3

Een terechte nederlaag jammer genoeg. Ruben en Dico speelden mee als goede invallers voor Calista en Maaike. We hadden er in het begin geen grip op. Ondanks aanwijzingen voor en tijdens de wedstrijd wisten we vooral doorloopballen niet te voorkomen. Na een door ons gemiste strafworp kwamen we snel 0-2 achter door... doorloopballen. Aanvallend ging het combineren wel goed, maar er kwam geen schotpoging uit. Er waren ook teveel plaatsfouten. Na een afstandsgoal tegen zorgde Ruben aangegeven door Fee voor 1 - 3. Met alweer twee...doorloopballen tegen werd het rust 1-5. In de tweede helft gingen we wat beter verdedigen.

Foto's team van de week f3 en f4

Zaterdag 1 december waren de F3 en de F4 team van de week. Ze mochten op de foto en oplopen met de spelers van ons vlaggenschip. In de rust van de wedstrijd van ons eerste hebben deze toppers hun korfbalkunsten mogen laten zien aan het grote publiek.

Vers uit de keuken...

Zaterdag zijn er weer lekkere broodjes verkrijgbaar...

Tins nieuwe shirtsponsor c2

TINS BV is het bedrijf van Ruben de Bruin. Met vele jaren ervaring bij installateurs als projectleider en bij inspectiebureaus op het gebied van sprinklerinstallaties begon hij in 2011 TINS BV. TINS is dé specialist in brandpreventie, sprinklerinstallaties en brandveiligheid. Met actuele kennis van de geldende wet- en regelgeving rondom sprinklers en brandveiligheid weten zij precies hoe het geregeld moet worden in elk gebouw en bij elke situatie. TINS BV adviseert, controleert en helpt bij al uw vragen om uw gebouw brandveiliger te maken. TINS sponsort de C2 doormiddel van fraaie shirts en inschietshirts en wenst de C2 veel succes in het nieuwe tenue.

Balsponsor: freek hypotheek zaandam

Zoals u op de foto al kunt zien, ook het korfbalechtpaar Dik heeft door vakkundige begeleiding van HVMS makelaardij en Freek Hypotheek een prachtig nieuw huis verkregen op het oude Groen Geel veld, dus straks lopend naar Groen Geel!

Terug naar overzicht

A1: 2 gespeeld, 6 punten

Door Edmond, 3 maanden geleden

Is dat zo? 6 punten uit 2 wedstrijden? Natuurlijk niet, het is nog altijd zo dat je met korfbal 2 punten krijgt voor een gewonnen wedstrijd. Maar bij het binnenkomen van de kantine ná de wedstrijd was de opmerking dat winnen van KZ voelt als dubbele punten. Zo’n streekderby brengt toch wel wat teweeg. Een gezonde rivaliteit is niets mis mee. Vóór en ná de wedstrijd kunnen we natuurlijk wel gewoon tegen elkaar doen.

Buiten dat het een streekderby is, is het ook gewoon een wedstrijd van 2 ploegen die beide hun eerste wedstrijd hebben gewonnen. De winst van KZ op DOS’46 schat ik daarbij iets hoger in. Ook gezien het resultaat van DOS in hún tweede wedstrijd; 24-14 winnen van Unitas (waar wij dus van hadden gewonnen in onze eerste wedstrijd). Maar dat zijn beschouwingen vooraf, dit geeft geen garantie voor een goede pot korfbal. Achteraf kan je zeggen dat deze wedstrijd er één was met niet heel hoogstaand korfbal, maar met veel inzet en veel spanning. De inzet van beide kanten en de spanning door de scores die dicht bij elkaar bleven.
Het begin van de wedstrijd was afwachtend. Beide ploegen tasten elkaar wat af. Natuurlijk zijn we geen onbekenden van elkaar (o.a. RTC) maar elkaar tegemoet treden als Groen Geel en KZ is net weer even anders. KZ wist de score te openen en na 11 minuten hadden zij de tweede er ook in liggen. Deze voorsprong wisten wij snel te pareren; na 13 minuten stond het alweer gelijk. Via 3-3, 4-4, 5-5, 6-6 kwam KZ bij 6-8 weer op 2 punten, maar ook deze voorsprong was binnen 4 minuten weer geneutraliseerd. En dus was 8-8 ook de ruststand. Groen Geel kwam veel scherper uit de rust. Via drie doelpunten op rij wisten we een gaatje te slaan. De voorsprong werd de hele 2e helft vast gehouden. Deze bleef geen 3 punten, maar dichterbij dan 1 punt is KZ niet meer gekomen. Wil dat dan ook zeggen dat de spanning de tweede helft minder was? Absoluut niet. Het missen van mooie kansen, maar ook van strafworpen werd door beide ploegen eerlijk verdeeld. De spanning aan het einde van de wedstrijd kwam bijna nog tot een climax doordat KZ terug kwam tot één punt. Zij hadden op dat moment het betere van het spel of moet je zeggen dat Groen Geel deze fase niet slim uitspeelde. KZ wist door slordigheden deze fase niet te benutten voor een gelijkmaker. Zij hebben richting het eindsignaal tot een aantal keer toe een kans gehad. Omdat KZ hun kans op een gelijkspel niet pakte wist Tijmen, bijna in het eindsignaal, de stand alsnog op 2 doelpunten verschil te zetten middels een raak afstandsschot. Vlak daarvoor had hij bijna de wedstrijd richting een gelijkspel laten komen door laconiek balverlies. En daarmee gooide hij, zoals dat zo mooi heet, de wedstrijd netjes in het slot. En zo staat de A1 dus na twee gewonnen wedstrijden niet op 6 punten, maar op 4 punten.
Volgende week moeten we de verre reis richting Assen maken voor de wedstrijd tegen AVO. Het verleden (in ieder geval de afgelopen 2 jaren) leert dat je ín Assen nooit makkelijke wedstrijden speelt. Weliswaar kreeg AVO er dit weekend aardig van langs tegen TOP, maar dit was inderdaad…bij TOP. Thuis hadden zij hun eerste wedstrijd nipt verloren van Dalto.
We zullen er dus vanaf het begin moeten staan in Assen. Deze week weer scherp trainen, ook de extra training voor sommigen bij het RTC weer meepikken en dan hopelijk richting die 6 punten!

 

@