Foto's team van de week f1&f2 en e3&e7

Op 26 januari jongstleden waren de toppers van de E3 en de E7 team van de week bij de thuiswedstrijd van ons eerste. Op 2 februari waren de F1 en de F2 aan de beurt.

Wist je dat...

Wist je dat...

Gevonden voorwerpen

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wedstrijdverslag groen geel 1

Zaterdag de wedstrijd tegen Tempo, de nummer 1 in de hoofdklasse A. GG nummer 2 kan bij winst de koppositie overnemen. Vraag is natuurlijk of Tempo dat laat gebeuren. Tempo kan tegen GG altijd iets extra’s brengen en daar zal GG mee om moeten gaan. GG heeft bepaalde ideeën om Tempo te bedwingen, eens zien of dat eruit komt.

Wedstrijdverslag groen geel c3

In het verre Alkmaar traden wij aan met zeven meisjes en een jongen tegen zeven jongens en een meisje. Floor en Margot vielen bij ons in en deden het goed. Na een door de tegenstander gemiste strafworp wist Jiske uit een omdraaibal 1-0 te maken. Een plaatsfout, een van de vele in de eerste helft, zorgde voor 1-1. Binnen twee minuten lieten we door onoplettendheid twee doelpunten door 1-3. Van afstand schoot Jiske er 2-3 in. Rust. Er werd verzocht ... geen plaatsfouten meer te maken en feller te spelen. Een combinatie van Angel naar Floor betekende 3-3.

Terug naar overzicht

27 februari: bijeenkomst voor jeugdtrainers groen geel

Door Jochem van Dijk, 19 dagen geleden

ZET IN JE AGENDA!!!

Train jij onze Groen Geel jeugd? Dan ben je dagelijks betrokken bij de ontwikkeling van kinderen Vraag jij wel eens af of:

  • Of jij je training goed opbouwt? Of je meer uit je training kunt halen?
  • Wat bewezen methoden zijn om kinderen iets aan te leren?
  • Wat je vooral wel en vooral niet moet doen of zeggen tijdens je training?

Op 27 februari beantwoorden we deze vragen. Dat doen we samen met Mirka Janssen en Steven Mauw, twee experts in bewegingsleer voor kinderen. Deze bijeenkomst gaat jou enorm helpen om jouw spelers nog beter en met nog meer plezier te laten korfballen.

Praktische zaken:

  • Alle jeugdtrainers worden verwacht en zijn welkom. Van kangoeroe trainer t/m A-trainers. 
  • We starten om 19:00 uur in de groen geel kantine.
  • Kom in je sportkleding: we starten met theorie, maar eindigen ‘actief’ in onze hal.
  • Rond 21:00 uur zijn we klaar.

Dus zet de 27e in je agenda!
Wij hebben er zin in en hopen alle jeugdtrainers op de 27
e te zien.

Jochem, Desiree en Sandra

 

Meer over Mirka en Steven

Mirka Janssen is opgeleid tot leraar Lichamelijke Opvoeding, Bewegingswetenschapper en Epidemioloog. In 2014 is zij gepromoveerd op onderzoek naar het stimuleren van beweeggedrag op het schoolplein, waaruit het programma PLAYgrounds is ontstaan. Vanuit haar scholingsorganisatie (www.playgrounds.nu) worden schoolteams en kinderopvangorganisaties ondersteunt bij het organiseren van een goede buitenspeelpauze, bij bewegen door de dag heen inzetten en bij het bewegen en leren integreren in de (school)dag. Verder is zij werkzaam voor de Hogeschool van Amsterdam, waar zij als lector verbonden is aan het lectoraat Bewegen In en Om School (BIOS) van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO).

Steven Mauw is opgeleid tot vakleerkracht bewegingsonderwijs en heeft ruim 8 jaar ervaring in het (speciaal) basisonderwijs. Vanuit PLAYgrounds geeft hij praktische workshops. Daarnaast is hij opleidingsdocent en medewerker van het lectoraat Bewegen In en Om School (BIOS) aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO).