Opruiming

We gaan de kasten weer legen. Alle gevonden voorwerpen zitten in de blauwe bak rechts voor de metalen kast. Wat volgende week niet is afgehaald gaat naar een kledingbak voor een goed doel.

Gevonden voorwerpen tot 17-9-2018

Kijk bij 'lees meer' voor de foto's met de gevonden voorwerpen van deze week.

Wist u, dat....

Nu Rusland als vanouds spionnen over de wereld heeft lopen die af en toe wat gif spuien, het (lees Poetin) vervolgens zelf in alle toonaarden ontkent, zal ik u op de hoogte brengen van enkele zaken die u naar alle waarschijnlijkheid nog niet wist.*Zo heeft de A3 al voor de second time van een A1 gewonnen. En dat is zeker geen sinecure. Over een kampioenschap wil ik het nog helemaal niet hebben, want u kent vast het verhaal van Icarus, van die hoogmoed en die val zeg maar, maar wie weet is het voor het eerst in de korfbalhistorie dat...

A1: 2 gespeeld, 6 punten

Is dat zo? 6 punten uit 2 wedstrijden? Natuurlijk niet, het is nog altijd zo dat je met korfbal 2 punten krijgt voor een gewonnen wedstrijd. Maar bij het binnenkomen van de kantine ná de wedstrijd was de opmerking dat winnen van KZ voelt als dubbele punten. Zo’n streekderby brengt toch wel wat teweeg. Een gezonde rivaliteit is niets mis mee. Vóór en ná de wedstrijd kunnen we natuurlijk wel gewoon tegen elkaar doen.

Wedstrijdverslag groen geel c3 - zaandam zuid c1 (11- 3)

Deels vergelijkbaar met de vorige wedstrijd bleven we flinke verdedigende druk zetten, maar het was wat minder dan vorige keer. Al in de tweede minuut scoorde Jiske onder de paal uit een pass van Angel 1-0. Een doorloopbal tegen werd 1-1; waar was het voorverdedigen? Lucas maakte van afstand 2-1 en aangegeven door Roxanne werd het door hem uit een doorloopbal ook 3-1. In het damesvak werd het snel door Calista aangegeven door Jitske 4-1, gevolgd door haar nu aangegeven door Angel 5-1. Kasper met een schot 6-1. Een tegengoal 6-2 en voor rust Calista van afstand 7-2.

Lid worden?

Leuk dat je lid wilt worden van Groen Geel! Een club die bruist van activiteiten voor jong en oud. Groen Geel is de grootste korfbalclub in Noord-Holland en heeft meer dan 500 leden. We horen daarmee bij de vijf grootste korfbalverenigingen van Nederland. Onze vereniging is opgericht op 23 november 1923 en is een begrip in Wormerland.

Accommodatie

We beschikken over een prachtige accommodatie, waar de leden het gehele jaar door hun sport kunnen beoefenen. Zowel prestatiegericht als recreatief. 's Zomers sporten we buiten op ons prachtige kunstgrascomplex en in de wintermaanden in onze eigen sporthal. 

Competitie

Er worden wedstrijden gespeeld in de landelijke en regionale competitie door:

 • 7 seniorenteams (19 jaar en ouder)
 • 3 juniorenteams (16 t/m 18 jarigen)
 • 7 aspirantenteams (12 t/m 15 jarigen)
 • 16 pupillenteams (6 t/m 11 jarigen)

Deze teams spelen twee volledige competities, namelijk een veld- en een zaalcompetitie. De topteams van senioren, junioren, aspiranten en pupillen spelen op het hoogste niveau en de jeugdteams doen regelmatig mee aan het Nederlands kampioenschap.

Buiten het competitiegedeelte om hebben wij bij Groen Geel:

 • een Kangoeroegroep (4,5 tot 6 jarige jeugd)
 • een korfbalgerichte Recreantengroep 

Een keertje meetrainen?

Voordat je besluit om lid te worden kun je gratis een keertje meetrainen.

Informatie 

Recreantenkorfbal

Iedereen kan meedoen met de Recreantengroep van Groen Geel. Bewegen is gezond en bij Groen Geel is het ook nog gezellig.

Kom 3 keer gratis meetrainen op maandagmiddag van 13.30-14.30 uur of op maandagavond van 20.00-21.00 uur.

 

Overige activiteiten

Groen Geel is er niet alleen om te kunnen korfballen, maar ook voor de gezelligheid. Daarom kun je bij Groen Geel deelnemen aan een groot aantal andere activiteiten. Zo worden voor elke leeftijdscategorie regelmatig feesten georganiseerd en gaat een groep aspiranten en pupillen ieder jaar tijdens Pinksteren op korfbalkamp. Voor de pupillen wordt daarnaast nog een paaseierentocht georganiseerd en komt Sinterklaas op bezoek. Tenslotte ben je natuurlijk altijd welkom in onze kantine, waar het altijd gezellig is.

 

Functies binnen de vereniging

Om onze vereniging goed te laten functioneren zijn er veel mensen nodig die zich belangeloos inzetten voor de club. De organisatorische taken, onderhoudswerkzaamheden en activiteiten worden door de leden zelf uitgevoerd. Iedereen die wil, kan dus iets doen voor de vereniging en dit is noodzakelijk om Groen-Geel draaiende te houden. K.V. Groen-Geel is daarom blij met de inzet die haar spelende én niet-spelende leden willen bieden!
Voorbeelden van vrijwilligerstaken die bij de vereniging kunnen worden beoefend zijn:

 • het vervullen van terrein- en/of zaaldiensten;
 • het trainen geven en coachen van een jeugdploeg;
 • het fungeren als zaalbeheerder;
 • het op zich nemen van een wedstrijdsecretariaat;
 • het uitoefenen van een bestuursfunctie;
 • het fungeren als webbeheerder; 
 • etc. , zie voor meer informatie het document Vrijwilligersbeleid K.V. Groen-Geel.

 

Rechten en plichten voor SPELENDE leden

 

Buiten de vrijwillige werkzaamheden om heeft ieder lid zijn rechten en plichten.

Je hebt bij korfbalvereniging Groen-Geel recht op:

 • de mogelijkheid om competitief of recreatief aan korfbal te doen;
 • deelname aan de overige activiteiten zoals feesten, (jeugd-)kampen en sportieve events;
 • deelname aan- en stemmen op de algemene ledenvergadering (vanaf 18 jaar). 

Daarnaast heb je bij Groen-Geel ook plichten. Dit zijn:

 • het vervullen van kantinediensten voor leden (vanaf 18 jaar) of ouders/verzorgers van leden onder de 18 jaar.
  Dit om als vereniging goed gastvrij te kunnen zijn en inkomsten te genereren voor het in stand houden en verbeteren van onze accommodatie voor het beoefenen van onze sport.
  Zie voor meer informatie aangaande de kantinediensten het handboek, de huisregels en de betreffende protocollen op de website van K.V. Groen-Geel;
 • het fluiten van jeugdwedstrijden, dit geldt voor spelers van de B-aspiranten, A-junioren en de seniorenteams. Dit om al onze jeugdspelers een sportieve, veilige en binnen de spelregels vallende sportomgeving te bieden;
 • het betalen van contributie.
  Dit om de gebruikskosten af te dekken;
 • het opdoen van spelregelkennis, aangeboden door Groen-Geel en/of het KNKV. Dit ten behoeve van het spelplezier en de veiligheid op het veld;
 • het tonen van gewenst en sportief gedrag.

 

Contributies

De belangrijkste bron van inkomsten van onze vereniging bestaat uit de contributies. Door veel zelfwerkzaamheid en inzet van alle leden zijn onze contributies ten opzichte van andere clubs niet hoog.

De contributies m.i.v. het seizoen 2018-2019 zijn per jaar in euro:

Contributies 2018 2020

Het bedrag wordt per half jaar automatisch afgeschreven.

Voor gezinnen die de contributie niet kunnen betalen bestaat er een jeugdsportfonds. Voor meer informatie: klik hier

 

Voorwaarden

Je blijft in ieder geval lid, ook bij tussentijdse schriftelijke opzegging, tot het einde van het lopende competitiejaar met als vaste einddatum 30 juni. Je betaalt dus ook voor één jaar contributie. Opzegging dient voor deze datum schriftelijk te worden geregeld bij de ledenadministratie.

Een nieuw lid of de ouder/verzorger verplicht zich tot het uitvoeren van een aantal taakverplichtingen gedurende het seizoen:

 • een aantal keren per seizoen per fiets/auto vervoeren/begeleiden van de ploeg van zijn/haar kind naar uitwedstrijden;
 • minimaal 4 x per seizoen vervullen van een kantinedienst van maximaal vier uur per keer;
 • minimaal 2 x per seizoen een jeugdwedstrijd fluiten, dit geldt voor spelers van de B-aspiranten, de A-junioren en de seniorenteams *. 

*Met betrekking tot het bovenstaande:
Ieder team dat aan de competitie meedoet, moet
vier veld- en vier zaalwedstrijden fluiten.
Hoe een team dit regelt maakt niet uit. Je kunt onderling afspreken dat bijvoorbeeld 1 persoon fluit en de rest van het  team de kantinediensten/zaaldiensten invult. De contactpersoon van ieder team, zal binnen het team bespreken wie een wedstrijd gaat fluiten.
Het idee is wel, dat de leden die nog geen trainer/coach- of andere taak hebben, deze taak op zich gaan nemen.

 

Kleding

Iedereen die een wedstrijd speelt, dient dit in een Groen Geel shirt en een zwart rokje of broekje te doen. In de zaal worden zaalschoenen gedragen en voor een wedstrijd buiten heb je kunstgrasschoenen nodig, omdat we op ons eigen veld alle wedstrijden op kunstgras spelen. Bij uitwedstrijden kan het voorkomen dat we ook wel eens op gras of op gravel spelen.

De Groen Geel shirts zijn verkrijgbaar bij Sport Sportief in Zaandam op de Westzijde 76 in Zaandam, klik hier.

 

Veel plezier en welkom bij Groen-Geel! 

INSCHRIJFFORMULIER

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Sportgegevens

Hoe ben je bij Groen Geel terecht gekomen?

Bankgegevens